Wednesday, December 05, 2007

Gårj*vladagen

Nu när den är över kan jag avslöja att gårdagen nog kommer att gå till historien som en av årets sämsta dagar. En sån där dag då allt går fel och det känns som om alla hatar en.

Det började med att jag vaknade av mig själv. Tidigt. Aldrig ett bra tecken. Hasade sömnigt till badrummet för att där krocka med hörnet av ett plötsligt fientligt badrumsskåp. Överla med mig själv och beslöt att jag lika gärna kunde gå upp nu och få gott om tid för en gångs skull.

Nöjd med mig själv tog jag det riktigt lugnt. En långdusch och sjuttioelva klädbyten senare var det läge att slänga in linserna och dra. På väg ut märker jag att den ena linsen skaver men det är försent att göra något åt det. Med mantrat "det som inte dödar härdar" stutsar jag iväg till jobbet. Sedan:

* Sjuk kollega

* Sura snäsiga människor. Jobbstrul.

* En ung hotshot som yrade om saker som "leveransläge" "Smash and grab mentalitet" och att "skapa läge på spelplanen". Nästan så att mitt språköra föll i gråt på slutet.

* Försening av jobb som innebär att min efterlängtade kompdag måste skjutas på för omptielftegången. Jag ringer ansiktsbehandlingstjejen där jag har ett presentkort. Som inte blir glad. Ord som vite vid fler ändringar nämns. Frågan är om jag ens vågar gå dit nu. Tanken på att ha någon som är sur på en sådär nära ansiktet känns sisådär..

*** Lunch ***
Afrikansk gryta.Med mycket grönsaker. Åsså ransonerar vi riset så har vi gjort ett rätt idag iaf. Aj. Varningsskylten med att den innehöll chili och var väldigt stark var tydligen inte bara dekoration. Sedan en dubbel kaffe på det. Skulle behövt en näve Losec.

* Kom inte fram till det taxibolag vi brukar anlita i jobbet. Tog ett annat. Blev utskälld efter noter. För att jag kom i tid och inte 20 minuter innan. För att det var trångt och bökigt att hämta i innerstan bla bla bla. Hade jag haft tid hade jag tagit en annan bil. För det är rätt obehagligt att sitta inlåst med någon som är råaggro och sitter och viftar med armarna och har sig.

Det var bara att klippa av direkt. Höll mig lugn. Förklarade att om jag beställer en taxi till en viss tid så kommer jag då och inget annat. Visserligen kan jag hålla med om att det är trångt med platser att stanna i innerstaden. Men det är inget jag kan påverka. Så vad är egentligen problemet? Det hade han lite svårt att formulera.

Men arg var han lite i största allmänhet. Dock var han väl tvungen att lugna sig lite då han inte hade klarat att hitta till adressen på egen hand. Adressen som inte direkt var en skum bakgata i Säffle. Ändå tydligen väldigt svår att hitta, trots GPS och Taxikarta.

Det sista jag hörde var hur han ringde upp sin växel för att skälla på dem. De hade tydligen skickat alla andra körningar utom honom. Undrar varför?

* Stångas med ett fullständigt idiotiskt talsvarssystem innan jag lyckas få tag i en levande människa. Som självfallet inte har något intresser av att lösa problemet. Inte hennes bord.

* Brottas med jobbstrul och griniga människor
* Spiller kaffe på min favorittröja. Får nog.

* Ger upp. Går dit där man brukar få beröm och endorfiner. Gymet.

* På gymet blir jag stoppad i receptionen och anklagad för att ha något obetalt. Pga deras datafel skulle det visa sig. Sedan går jag på passet. Som leds av hon den där stentuffa. Som jag egentligen gillar. Men just idag har hon beslutat sig för att köra stenhårt "mage". I förebyggande syfte inför julen. En evighet senare vacklar jag ut i omklädningsrummet. Sedan kommer jag åt lysknappen och mörkret sänker sig. Det har hänt andra förr. Traditionen bjuder att man då ursäktar sig och lite snabbt tänder igen innan folk börjat muttra missnöjt. Istället hör jag mig själv säga:
"Ursäkta, men jag tänkte att vi skulle spara lite energi där.."
Folk ler trött. Utom den snyggt klädda ryskan. Hon tycker det är skitkul. Verkligen. Nästan så att jag började undra vad hon har i sin stora vattenflaska som hon aldrig fyller på på gymet..

Slokörad släpar jag mig hemåt. Galopperar uppför en stillastående rulltrappa. Hittar en ledig plats i t-banevagnen. Upptäcker att jag sitter på något. En lapp. På den står:
"Jesus älskar dig." Det tror jag säkert. Han har lite skumt sätt att visa det på ibland bara..

14 comments:

Verbal Kint said...

Verkar som du behöver en kram idag... och igår!

*KRAM*

Anonymous said...

Jag gillar dig *kramÄ

Ängeln said...

Omstart

Anonymous said...

Pån igen...(;-) *kraaam*

404 said...

Kan inte ha varit lätt. Jag som tyckte synd om mig själv för min fot och för att mitt badrumsskåp hoppade på mig när jag tittade åt andra hållet. Du vann alltså! :)

Björnen said...

För att ha varit en så dassig dag så var det satans briljant skrivet! Kram på dig!

Ninde said...

Stort tack alla, för kramar och peppning! :)

Anonymous said...

Men ååå vilken dag!
Säger som ängeln; omstart!

Ninde said...

kim: Ja, det enda som funkar :)

S said...

Aww, dust yourself off and try again! Och imorgon är det helg - vad man nu ska ha den till när jobb kommer vara det enda jag tänker på. ;) Men jag hoppas att din fredag blir fantastisk. Typ en trissvinst eller så kanske. :)

Anonymous said...

Kära Ninde, det är precis av denna anledning man en gång i tiden uppfann chokladen..;P

Ninde said...

sandra: Tack gumman. Blir glögg och ev utgång men ingen triss tror jag.. Du får ta igen det en annan helg! :)

Simon: ..och det är därför jag ser till att jobba med folk som knaprar Snickers och dajm och annat otjänligt som tröstchoklad.. Lyckades faktiskt hålla mig just den dagen..;)

A. said...

Vite i fråga om ansiktsbehandling? Vad innebär det? Att du får betala för att inte komma dit? (vilket är samma sak som att inte utnyttja presentkort) Eller ännu värre, du ser ut som Özz Nujen när du går därifrån?

Ninde said...

a: Ha,ha nja snarare så att betala straffavgift. Or be bitchslapped by angry beautician. Typ ;)

Özz Nujen? Tack för den, nu kommer jag aldrig våga mig dit.. :(