Thursday, December 13, 2007

Gårdagskomp

Tog tillfället i akt att kompa ut några timmar för att skutta runt och handla lite julklappar och andra ärenden jag inte hunnit med på sistone.

Tog en paus mitt i för att utnyttja ett erbjudande jag haft liggande ett tag. En lyxig ansiktsbehandling. Något jag inte gjort på evigheter. Så länge sedan att har så dålig koll att jag trodde ansiktsbehandling innefattade ansiktet och lite av halsen. Bara. Glömde helt att vi rörde oss i Storstaden där minsta nagellackning förandleder morgonrockstvång. Söta beautician tjejen visar in mig i ett rum. Ber mig ta av mig till underkläderna under det att hon går iväg och hämtar någonting. På väggen hänger en morgonrock. Jag anar ett samband. Man har väl varit på Spa i sina dar.

När hon sedan kom in och glatt konstaterade att jag inte fick behålla den på heller blev jag en aning osäker faktiskt. Hade jag vetat det hade jag kanske valt andra underkläder den morgonen. För de fick man iallafall behålla på. Om man drog ner axelbanden. Men visst hon var duktig. Superbra ansiktsbehandling, varma handukar, triggerpunktsmassage, the works. Otroligt avslappande i julstressen. Kanske aningens i ambitiösaste laget. Låt mig bara säga att ungefär halva jobbet som rosa bandet människorna tycker att man ska göra ofta, var gjort när jag gick ut därifrån.

Osminkad och så lugn att jag är i total osynk med mina medmänniskor ger jag mig ut i julstressen igen. Hittar pulsklocka, (tack för tipset 404, det blev den modell du själv hade tror jag) Inte för att Killkusinen på något sätt är värd det, men jag är grym på att fund-raisa i hans bekantskapskrets så han kommer nog bli riktigt glad. He'd better.

Går in i en affär och nästan välter en hög stapel pussel i min jakt på det understa. Som vanligt kan ingen av de som packar upp varor hjälpa till. De jobbar för julsnöreleverantören och inte pusselleverantören. As usual.


Traskar in i en teknik affär. Jag är ute och sonderar terrängen inför ytterligare ett julklappsköp. Rådfrågar killen vid disken. Han tar fram katalogen. Pekar. Förklarar. Jag ber honom rita en liten kråka vid de prylar vi just pratat om så att jag kan ta hem katalogen och fundera lite. Och han gör det. Bokstavligen. Har nu en katalog med tre små glada ritade kråkfåglar i. Det ser lite kul ut faktiskt.

7 comments:

A. said...

Haha,världsklass att rita kråkor. Speciellt imponerad över det då jag vet hur svåra vingarna är att få till.

Men allvarligt. I din jakt på det understa? Inte alls ditt fel att du välte dem hör jag... ;-)

404 said...

Snubben måste ha Aspergers eller något. Han är teknisk (antar jag) och han följer instruktioner till punkt och pricka! :)

Bra att du hittade en klocka iaf. Jag har en röd F11, inte så mycket 80-tals-digital-klocka över den som många andra.

Ninde said...

a:Så du är en kråkritare du? ;)

Pusllen ja. Välte dem inte alls. Inte mitt fel att det bara låg fjantiga hötorgstryckspussel överst. I maskopi med en annan kund som också skulle ha ett pussel som låg längst ner i stapeln langade vi pussel kartonger tills vi kom till botten. Vi tyckte båda att pusslen låg i bättre ordning när vi gick än när vi kom..he he

404: Ha,ha ja eller också har hans mamma lärt honom att bara göra som han blir tillsagd. Bokstavligen. Inte försöka tänka själv.

Japp. Håller med där, de billigare var smäckigare. Men trodde herrmodellen bara fanns i blå och grå? Innan jag talade om att det var en present försökte säljaren nämligen sälja på mig den rosa tjejmodellen.. ;)

404 said...

Blev lite fundersam där ett tag. Trodde jag hade en rosa då. Jag är som sagt var inte så mycket för det här med kön-tillhörande saker. :)

Men, jag har en herr-modell i färgen "red chili", som vi säger på ren svenska...

Ninde said...

404: Ha,ha okej vi säger väl det då. Red Hot Chili. Typ :)

Peppe said...

Det är oerhört sällsynt att stöta på folk med ett sinna för humor mitt i julkaoset.

Ninde said...

peppe: Ha,ha ja, jag blev nästan chockad ;)