Monday, January 21, 2008

Fredag: Mingel och Mary

Först tidigt från kontoret för lite socialt mingel. För som kompis helt riktigt påpekade, varför trappa ner när man kan tvärsluta med allt onyttigt. Men nu var det fredag och jippot var jobbrelaterat och "förtäring ingick." Gratis är som bekant aldrig så gott som i slutet på eländes januari. Plockmat och vitt vin. Mer vin än mat. Naturligtvis springer jag på Datakillen* av alla människor. Som nyligen slutat tämja den keltiska tigern och gör sitt bästa för att sälja på mig idén att vi borde gå ut och ta en drink eller äta middag någon kväll.

Avböjer att gå vidare ut med ett gäng kollegor. Istället möter jag som utlovat tjejkompis M för lite hederlig "filmtajm." Musikalen Mary Poppins med Julie Andrews och skulle det visa sig, mer vitt vin**. Första gången jag såg den och jag var inte ens nykter. Intressant upplevelse, måste jag säga.

Försök själva att säga "Supercalifragilisticexpialidocious" riktigt fort efter några glas vin så får ni se hur lätt det är. Men kul hade vi***. Fick nästan lust att Mary-Poppinsa-till min vardag lite. Börja åka uppför ledstänger, sjunga duetter med fåglar, förklara "att jag aldrig förklarar någonting"när folk ställer dumma frågor. Klippa av dem med ett: "That will be quite enough of that, thank you!" om de ändå envisas.



*Vem?
http://ninde-blondinensbetraktelser.blogspot.com/2007/03/datakillen.html

** Casillero del Diablo 2006. Chilenskt Chardonnay. Courtesy of kund och således ingen dyrgrip men klart drickbart med lätt vaniljton. (Notera avsaknaden av fint vinprovarvokabulär. )

*** Jo den var lite kul faktiskt, enligt M första gången de på allvar blandade tecknat och spelfilm. Minns sångerna från när vi var små, här fick vi dock köra den engelska versionen för den svenska versionen var pinsamt dålig i jämförelse.

3 comments:

Anonymous said...

härligt att vara hemma igen o ha tid att läsa alla läsvärda bloggar. Som din :)

Anonymous said...

Ja, januari är en eländig månad men snart är den slut.

Det blir oftast lite mer vin än mat. :)

Ninde said...

filosofia: Åh, du har landat nu? Välkommen hem! :)

kim: Oh yes! Resp ack ja..:)