Tuesday, January 15, 2008

Helgen: Fiskmiddag. Goda gärningar och Karneval


Jo, helgen var bra om än en smula rörig. En röra med :

Lördag förmiddag:

* Lite qualitätstid med systersonen som främst spenderades med att spela kort, åka kana i strumpläster¤ samt redan nu inviga honom i den fina gamla seden att sätta föräldrar på undantag och själv ta över boningshuset.¤¤.

Lördag em:

* Sedan till vänner och bekanta för firande av födelsedag för både junior och senior. Samt dagens goda gärning med att hjälpa junior installera vanligt säkerhetspaket på nya datorn. Som till och med en blondin som jag fattar ingår i abbonemanget till skillnad från den skiten ungen hittade själv i burken som går ut om en månad. Föräldrarna runt 50 med så dålig koll att man blir mörkrädd. Borde nog ha lagt in föräldrakontroll på datorn men knatten såg så förkrossad ut när jag nämde det så jag hade inte hjärta.

Sen övade jag franska med bekants barn som börjat läsa det i skolan. Var riktigt kul. Jag lärde mig att jag jag bott i Frankrike utan att kunna att libero hette un libero. Vet fortfarande inte exakt vad det är varken på svenska eller franska dock. Min flitiga elev lärde sig förhoppningsvis lite mer. Speciellt när jag lät henne läsa mina franska julmejl. Gick riktigt bra. Det föreslogs att jag skulle omskola mig till franskalärare. Visst. Så snart de får bära tjänstevapen.

* Långpromenad längs stranden. Upptining framför levande brasa. Kockens egen fångst. Fiskgryta med sik och regnbåge och pressad potatis. Kännde mig som en bortskämd katt.

* Byte av miljö och kläder. Bilfärd i annan riktning när kompis drar med mig på Vinterkarneval. Massor av lindrigt nyktra människor i skojiga kläder. Kul. Återfärd sent. Känner mig lite lätt yr på Hemvägen och vi kommer på att vi inte intagit någon fast föda på väldans länge. Det är sent. Endast Statoil är vaket. Scannar trött menyn. Suspekta korvar, godis och annan otjänlig föda. Ingen sallad. Inte så många näringsämnen att det direkt stör. Slutar med vit formfranska med räkgegga och aspartamcola. Not exactly the cornerstone of a healty diet.




¤ Var ju tvungen att prova om jag hade vuxnat ifrån det ännu. Det hade jag inte, det var fortfarande kul. Misstänker att det är så jag kommer bryta lårbenshalsen som gammal.

¤¤ Syster och systersnubbe sig skaffa hus. Med ännu litet uthus. Dit jag och systersonen smider planer på att flytta dem när de blir för gamla. Vilket, fick jag inskjuta, komner dröja ett tag. Han måste ju hinna gå i skola och skaffa examen och välbetalt jobb först. Så att moster kan försörjas ifall hon nu inte skulle skaffa massor av egna barn/pensionstryggare.

2 comments:

A. said...

Un Libero. En slagsplast trosa som små barn har på sig. Samlar tydligen upp saker... Eller en uttjatat roll i ett fotbollslag. Längst bak oftast med fri roll. Som Beckenbauer...

Men nu allvarligare saker. Otjänlig föda och konstiga korvar. På Statoil?? Hmm. Du får välja rätt Statoil. Vet en i tex The Northern Hoods

Ninde said...

a: Wow, riktigt impad över dina gudfaderkunskaper där, lite träning till och du kan byta blöja på nästa gudbarn? ;)

Var snarare fotbollsvarianten som åsyftades...

Men var typ där jag var.. Tycker det är dax att du tar och styr upp din "stamkrog" lite. Ser till att de plockar in lite fräscha sallader och sånt.. och yogurtglass..;)