Wednesday, January 09, 2008

Om ovanstående

Jag puffar inte för någon reklam. Titta. Döm själv.

Om Al Gore..
* Att det inget egentligen är riktigt sant förrän det sägs av en amerikan. Tydligen. Let's face it - Biolog Bertil har stammat så gott han kan om hotande miljökatastrofer och arternas utarmning utan att speciellt många har lyssnat förrän Gore drog igång sin roadtrip. För sådär direkt medial är sällan Bertil.

Om reklamkampanjen för miljön..(SLU-Sveriges Lantbruksuniversitet)

* Att syftet med kampanjen nog är lovvärt även om det som så ofta blir lite väl svartvitt. Vi har alla mött dem, bakåtsträvarna, de som inte vill veta av någon förändring. De redan miljöfrälsta kan titta på filmklippen, le igenkännande och känna sig såå duktiga när de cyklar till affären för att där packa ner de ekologiska bananerna och det rättvisemärkta kaffe i den medhavda tygpåsen. Om nu det var syftet är det lyckat.

* Är syftet istället att dra igång en konstruktiv dialog och sansad debatt saknas det någon i andra ringhörnan. Den militanta miljömuppen som lider av akut miljöångest och saknar överdriven kontakt med den verklighet många lever i. Som att det är skillnad på att avvara bilen beroende på om du bor i stan eller mitt ute i obygden med noll kollektivtrafik. Den som alltid vet bäst hur andra bör leva.

En debatt dem emellan hade inte varit helt fel..
http://www.resume.se/nyheter/2008/01/07/positiv-kampanj-for-utslap/

No comments: