Wednesday, January 02, 2008

Åter

Jag har inte riktigt landat än. Men jag är här igen. Åter efter den årliga turnen bland släkt och vänner i landet. Efter att ånyo ha firat jul med nära och i varierande grad kära släktingar i Hemstaden kan jag bara konstatera följande:
1. Jag älskar mina föräldrar
2. Jag skulle bli galen om jag behövde bo med dem igen. Det skulle troligen de med.

* Systersonen är en cool liten kille. Jag blir hur stolt som helst över att han fortfarande tycker det är okej att hitta på saker med moster på julhelgen. Även om jag nog ska låna hockeyskydd nästa gång vi ska åka kana på isen. Aj.

* Grå katten uppskattade julklappsmössen. Däremot inte tanken på att han skulle leka själv med dem. Med en förväntansfull min väntar han på att man ska kasta dem så han kan fånga dem i luften och skickligt dribbla runt med dem. Zlatan med morrhår. Nästan lika rolig var papperkassen från Ica som han omgående la beslag på så snart jag tömt den på julklappar. Där satt han sedan lugnt och betraktade uppståndelsen när vi sprang runt som yra höns och packade upp.

* Det obligatoriska julpusslet inhandlat för att tillse intellektuell stimulans mellan julfirandet. Pusslande som förlöper under djupt koncentration och trivsamt smågräl: "Jamen vem har lagt alla lätta bitar och lämnat de svåra till mig? Finns ju inga som passar...det är sånt här man blir vansinnig av va? Nä, nu går jag snart och hämtar lövsågen..."



* Same procedure as last year. Mat. Mer mat. Långa promenader och lek med katt och systerson för att motverka den obligatoriska rastlösheten som sätter in när man ska ställa om från Storstadsstress till Hemstadsjul. Folk att besöka som är kul att träffa igen. Folk man beslutar att inte "hinna med". Julklappar. Kalle och Karl-Bertil.Julotta.Mellandagsrea. Mellandagsutgång. Inspektionsrundor för att titta på folks nya hus/barn/djur. Ganska trivsamt. Men en gång om året räcker. Hur var din jul?

6 comments:

Ängeln said...

Helt ok. Men en gång om året räcker och blir över. Känns lite överskattad numera.

Gott Nytt

Anonymous said...

Men det låter ju trivsamt!
Och visst är det så - föräldrarna är fina och guld värda men fy tusan för att vistas under samma tak alltför länge...

A. said...

Min jul var utmärkt. Innehåll de vanliga grejerna. Tomtar, snaps, en rasande sur lillbrorsan och marshaller utanför. Att jag fick cykla hem från M&P mitt i natten var mindre kul...

Snäll hade jag tydligen vart också...

Ninde said...

ängeln: :)
kim: Word! Tror det ingår i föräldrars uppgift. Uppfostra en så man klarar sig själv och sedan se till att man vill flytta hemifrån.. ;)

a: Cykla hem på självaste julnatten? Men varför? Fanns det inte rum nog i härbärget/garaget/stallet hemmavid ? ;)

A. said...

Min cykeltur går lite i samma anda som hur länge man orkar med dem. Och bor man lite närmare dem än vad du gör så ser man dem ofta nog ändå ;-)

Ninde said...

a: Fair enough. Men ändå a, på självaste julafton kunde du väl offrat dig o stannat över natten ;)