Tuesday, March 18, 2008

30årslördag

Var sådär lagom seg när jag vaknade. Av telefonen. Curlingmamman som ville diskutera sin son, Killkusinens födelsedagsfest¤ en vecka senare, samt gnälla lite i största allmänhet. Sen var dagen ändå förstörd och det var dags att gå upp och spola kalltvatten på ansiktet och piggna till. Dagen var inplanerad.

* Vårklippning och toning hos trevliga klipptjejen jag alltid går hos.
* Upphämtning av present och kompis.

30 årsfest

* Träffa "han den där journalisten". Han som alltid får en att känna sig utfrågad även när han försöker vara social. Som jag står ut med för att hans tjej är trevlig.

* Sedvanliga-paren-som-ska-sätta-bo-pratet. Nu med uttryck som:

Paret:"-Tja, visst är nya lägenheten jättefin. Utsikten, bla bla bla. Vi gruvar oss redan för att flytta därifrån..." *han och hon utbyter menande leenden som svar på våra frågande ögonbryn*
"Ja, alltså..vi kommer ju inte kunna bo kvar där sen. När vi blir flera.." (Sagt av nån som fortfarande är på planeringsstadiet..)
Följt av yada,yada,yada bygga om hemma..."och du är singel?.." (Ja, och när jag hör din snubbe blir jag påmind om hur lyckligt lottad jag är. He,he )

Retirerar en stund till singlar och annat folk som inte är mitt uppe i värsta cocooningen.

Hemstadskompis: "- Åh, alla dessa val man ställs inför i dagens samhälle. Först ska man välja rätt utbildning. Men det räcker inte där. Sen ska man välja rätt elbolag också. Och rätt pojkvän. Man skulle ha varit bonnflicka på 1800-talet istället. Då hade man sluppit alla dessa val.."

Jag:-"Då hade det räckt att inte bli med barn med fel snubbe"


Vi suckar och kontemplerar detta en stund.

Sen skiner hon upp. "-Fast å andra sidan är det ju mycket större urval nu när vi bor här i stan. Iallafall när det gäller pojkvänner..."

¤ Han fyllde nu men firas av familjen då. För det har Curlingmamman bestämt. Jag nöjde mig med att ringa o gratta på själva dagen. Han hade ändå fullt med ohängda polare där hela helgen.

3 comments:

A. said...

Haha... det där om elbolaget är inte lätt. :-)

Anonymous said...

Bla bla "när vi blir fler". Ett steg i taget!

Ninde said...

a: Ja, just elbolag är viktiga saker..man vill ju inte välja
ond-el ;)

kim: Ja. Eller ta era steg och ta dem nån annanstans. Inför nån som bryr sig. Typ :)