Wednesday, March 19, 2008

And how would you like your eggs?¤

Såhär i Påsktider, hur vill du helst ha dina frukostägg?

* Kokta: Hårdkokta, löskokta, mittemellan?

* Stekta: Vändstekta eller "sunny side up¤¤"

* Som omelette.

* Ihopscramblade i äggröra.

* Förlorade, Benedictade eller nåt annat märkvärdigt.

* Vegetariskt alternativ, nämligen..



¤ "Unfertilized." Den har väl alla hört vid det här laget, så den droppar vi..

¤¤ Jamen vahettere på svenska, stekta bara på ena sidan. Typ.

10 comments:

A. said...

Hmm... Som frukostägg gärna äggröra. Som i att äta ett ägg med skal på från början mittemellan. Lite löst i mitten.

På påskafton med en glatt målat i förslagsvis rött, blått och gult.

Björnen said...

Kokta mittemellan. Fast jag har iofs alltid velat smaka Eggs Benedicte - kan du fixa det?

Mr K said...

Som äggröra eller omelette.
I nödfall stekta.
Kokta ägg går bort.

Verbal Kint said...

Kokta mittemellan. Vitan ska vara hård, inget slem, och gulan ska vara krämig - då är de perfekta. Lyckas ibland med det...

Ninde said...

björnen: Eggs Benedicte? Har bara pocherat, men Benedicte är väl som pocherade ägg med hollandaisesås, om jag har förstått det rätt, och det ska jag väl klara :)

verbal: Knepet är äggtimer..speciellt om man ska bjuda folk som alla vill ha olika sorters..

Anonymous said...

Ägg!

Är det ett test?

Ett sånt där "äggpreferensen visar hur du är som person"-test?

Visst, hårdkokta, vändstekta eller omelett.

Vad får jag för poäng? :)

S said...

Äggröra. Men det är mest under brunch det blir det. Annars vanliga frukostägg, inte stenhårda dock.

404 said...

Lätt löskokta eller vändstekta. Kan det för övrigt heta stekta ägg? :)

Ninde said...

simon: Trodde norrlänningar frukosterade på hårdkokt ripägg och ett glas hemkokat. Det blir allt minus där..;)

Skämt åsido, är bara lite kul att alla har olika favoriter bara. Själv gillar jag mest äggröra och antingen löskokt eller riktigt hårdkokt ägg till frukost.

404: Jo var inne på det. Men om stekta är stekta. Är vändstekta inte stekta då? ;) Varför inte enkelstekta och vänd/dubbelstekta?

Anonymous said...

vändstekt med hel gula så man fortfarande får den där slemmiga sörjan när man pickar hål på den..