Thursday, March 06, 2008

Utmanad av Simon

Utmaningen löd: " Vad tänder dina cylindrar och får dig att morra som en tiger?"

Hm..Vad är en attraktiv man¤ alltså? Vilket ofta, men inte alltid är lika med de egenskaper man söker hos en tänkbar partner.

Svarade en gång en kompis att "om kärleken knackade på dörren skulle jag nog knappast höra honom i allt larm. Menade han allvar fick han banne mig slå in dörren och bära ut mig. Då skulle jag lyssna. Då. Inte förr." Jag sa det halvt på skämt. Men det ligger nåt i det där med en man som vet vad han vill. Som med ett leende ser en rakt i ögonen och säger, jag har bestämt mig, dig vill jag ha. Även om jag fortfarande är förtjust i blå ögon så är inte färgen avgörande. Det viktiga är att de är varma och intelligenta.

* Humor. Gärna lite galghumor och massor av självironi. Människor som tar sig själva på fullaste allvar går bort. Viktigt att han är en "varm" person.

* Mod och mental styrka. Våga stå för vad han tror på även när det är obehagligt.
Eftersom jag är känslomänniska får han gärna vara den lite lugnare typen om vi inte ska spendera tiden med att kasta tallrikar på varandra à la italienskt drama. Dessutom bör han vara hyfsat mentalt sund. I don't do weirdos. En kille som är beredd att försvara sin tjej i en nödsituation är manlig. En kille som man får dra bort från att "göra upp med" allt och alla i tid och otid är bara jobbig.

* Ha en viss koppling till djur och natur. Nej, han behöver inte ha fil kand i biologi och vara fullfjädrad naturmupp. Men han måste tåla och tycka om djur och att dras med ut på landet ibland.

* Hyfsat välmusklat skulderparti är snyggt. Muskulösa armar och ben är aldrig direkt av ondo. Både praktiskt och snyggt. Men hellre en normal träna-för-att-hålla-mig frisk-kille med ett par kilo för mycket än för lite. Hellre en halvtränad sund än en med jordens magrutor som tillbringar mer tid framför spegeln än vad jag gör. Been there. Done that. Den snyggaste kropp i världen kan inte väga upp ett trasigt inre.

* Längd. Jo, han måste vara klart längre än mig. Som iofs rätt många är, då jag inte är så lång. Men inget under 175 iaf.

* Snygga händer. Typiska killhänder är snyggt. Blekfeta tanthänder på snubbar är det inte. Och även den mest slitna grovarbetarhand kan ha korta välfilade naglar. Den som tycker det verkar fjolligt kan betänka att den som struntar i naglarna troligen inte lär ha en speciellt lycklig tjej..

* Kläder. Tja allt från blåställ till mörk kostym klär en snygg kille. Men uniform, jo det hjälps inte. Och då menar jag inte den där töntiga gröna..
Snygga, välsittande blåjeans och vit t-shirt håller fortfarande med. I vissa fall kan rakad skalle, snyggt tatuerade överarmar och tight t-shirt vara snyggt. Om det sitter på rätt person och av rätt anledning. Bara på godhjärtade badboys.

* Schysst kvinnosyn. Nä han behöver inte förstå oss. Men hatar han alla andra kvinnor utom mamma och tjejen är det dags att se upp. Ska han vara ihop med mig ska han banne mig dyrka marken jag går på och inte nedvärdera mig inför andra. Precis som jag kommer att framhålla honom som den bäste bland män inför mina kompisar.

* Pengar är aldrig en nackdel. Men vill du imponera på mig ska du berätta om din fotvandring i Tibet, att du brukar dra upp egen fisk och laga till eller passa din kompis hund bara för att det är kul..


* Intelligens, lite utmaning vill jag ha. Ju smartare dessto viktigare att han är snäll och har en schysst människosyn och att vi delar vissa grundläggande värderingar. Däremot får han gärna vara lite grabbigt kaxig och stundtals oense med mig. En metrosexuell man som alltid höll med mig i allting skulle tråka ut mig på nolltid. Egna intressen och eget socialt nätverk är också klara pluspoäng.

* Små gester av omtänksamhet. Speciellt när det kommer från en grabbig kille som inte riktigt vet hur han ska göra men liksom inte kan låta bli att försöka.


* Nån vettig sysselsättning. Yrke. Let's not kid ourselves, det spelar en viss roll. Fast det är snarare ett ämne för ett eget inlägg.

Eller glöm allt jag sagt och ge mig en alvkille med magiska krafter och spetsiga öron. Legolas. Jag flyttar direkt.

Jag utmanar A, Ängeln, Kim, 404, Peppe, Filosofia, lilith och Jerry

¤ Tillägg: ja a, som alla andra förstod, man kan bytas ut mot kvinna dårå.

11 comments:

Anonymous said...

Åh! Spännande! Och kul läsning. Håller med dig om mycket. Ska fundera ut något bra tills imorgon.

PS Det är mycket KILLSNACK i din blogg numera. Vad kan det bero på? Har du vårkänslor?
;)

Ninde said...

kim: Ha,ha kanske det.. Eller så är det bara en utmaning..;)

A. said...

Oh vad svårt...

Ninde said...

a: Mmm. Var onekligen enklare när man var yngre. Nu är det mer de små nyanserna som gör det..

Anonymous said...

Jag skulle gå barfota över Antarktis för en snygg alv med spetiga öron .Har en favvo ur sagan om ringen . Jag måste genast rusa till DVD hyllan och kolla :)

Anonymous said...

Helge jul! Detta blir någonting att bita i... skall tänka lite och utgå från en människa, inte kön...(;-)

Anonymous said...

Jag passade in på precis allt, faktiskt!
Nä, förnämendåså!
... när ska vi gifta oss?
Jag har en lucka nu på söndag, om du kan då vill säga, annars får vi ta det på tisdag. Jag får skippa hockeyn, men det kan det ju vara värt.

Puss
//S

Anonymous said...

Utmaning under bearbetning...
Kan ju vara rentav självupplysande. Har nog itne funderat på det där på ett tag.
Hmm. Mindboggling...

Ninde said...

tania: Välkommen i klubben. Fast jag skulle nog ta hundsläde..måste vara Legolas eller alvkungen du menar..? ;)

jerry: Låter onekligen som det mest praktiska. Störst urval. Ser fram emot ditt svar :)

snubben: Nämenvilkenturdå :) Upptagen nu på söndag så vi får ta det på tisdag ;)

filosofia: Jo förstår vad du menar. Självupplysande att en massa inre kvaliteter plötsligt dykt upp och blivit viktiga med..:)

Mr K said...

Legolas? men han passar ju inte alls in på dina kriterier...
Jag hävdar att jag föll på "djur oh natur", men å andra sidan så har ju vi män av tradition hemskt lite självinsikt när det gäller att bedöma hur attraktiva våra egenskaper är för det andra könet.
Provat Spray date nån gång?
Du skulle få 1000-tals svar från män som helt uppriktigt tror att de är din drömprins.
;)

Ninde said...

mr K: För alvpojkar gäller helt andra kriterier..:)

Föll dit, eller föll bort på "djur o natur"?

Spraydate? Sajten med det sämsta ryktet? Män som presenterar sig själva med tio år gamla badbrallsbilder och nick som börjar med hunknånting...? Nädu så desperat hoppas jag att jag aldrig blir..