Sunday, March 30, 2008

Konferens

Ja, inte den delen som består av statistik och annat tjafs man tvunget måste ha med för att få kalla det konferens. Det där andra. Det väsentliga. Här är rapporten:

* Sängstatus: Godkänd. Affärsklientelmässiga twinbeds. Aptrist sängsort egentligen. Men denna gång fördelen med att Z och jag slapp bygga homofob-barriär med kuddar i mitten för att inte riskera att spoona varandra i sömnen. Vi kunde börja med att slänga oss raklånga på varsin säng och palla upp champagnehinken i mitten och ironiskt nynna på en jobbrelaterad reklamslogan som något ljushuvud i USA tonsatt. Perfa.

* Frisksportsnivå: På behålla snyggsmink nivå. En stunds runtrantande i omgivningarna i lite teambuildande som avslutades med jakt på fånig¤ frågesport som på sin höjd gav lite friskt rosiga kinder. Z och jag var ett grymt team. Tills vi torskade på namnet på en jäkla nördpippi. På latin. Annars hade vi sopat banan med konkurenterna. Nästa gång gör jag som jag brukar på frågesporter med dumma frågor. Tar med mobilen och ringer mamma i smyg. Hon kan fan allt sånt där. Utantill.

* Förtäring: Som brukligt alldelles för mycket. Överaskning på rummet. Som inte bara var två Ramlösa. När vi kom in efter uterundan möttes vi dessutom av fullt utrustat afternoon tea, eftersom Mellanchefen annars fruktat att vi skulle hinna svälta ihjäl innan den relativt sena middagen. Z och jag ratade sötsakerna och högg varsin nybakt scones. Finns inget godare till te. Under dagen hade vi dessutom vår spännande rumsförtäring. Med ost, frukt och choklad. Med champagne. Samma sort som var fördrink till middagen sen på kvällen. Då jag och Z, med spelad snobbism, utbrast unisont: "-Vad? Champagne av samma sort igen, vad säger vi om det?"

* Faciliteter: Fullt godkänd snygg och trevlighetsfaktor på den manliga personalen. Bland annat. Minus för minusgrader på rummet när vi kom. Vilket var optimalt för ostbrickan men inte för oss. Vi ringde receptionen. Tre sekunder senare kom snygg pojke skenande med ett extra element i famnen. Samma som kom och hämtade osten när vi inte ville ha mer. Service kallas sånt.

Kvällens:
Olokaliserade. Sen och misslyckad expedition att försöka bevisa tesen att varje konfa anläggning har en jaccuzzi/spa anläggning. Dom har bara gömt den lite.

Istället hittade vi hemligt lekrum. Med biljard. Där jag på något sätt lyckades hamna i match emot mansperson uppväxt med tre bröder och ett biljardbord hemma i källaren. Själv är jag mer på den nivån att man gärna får förklara reglerna för mig om man ska ha det till nåt mer finlir än att putta ner lite bollar i nåt hål. Det var såldes rätt upplagt för att jag skulle åka på storstryk. Vilket jag också till en början gjorde.

Satsade istället på att försöka förlora på ett sätt som såg snyggt ut iaf. Kritade¤¤ kö käppen ofta och försökte att le tappert samtidigt som han sänkte boll efter boll. Sen bytte jag till en längre kö och sträckte mig lite halvsnyggt över bordet istället för att använda krattan.

Och plötsligt hände det otroliga. Jag började lyckas putta ner de små kloten. Rätt klot till och med. Så till den grad att jag till bådas förvåning faktiskt vann. Vilket jag, som den ödmjuka tös jag är */hm hm insätt ironi här/* upplyste mitt sällskap genom att skadeglatt utropa: "- Hah, jag vann, jag
v a n n över dig. Och jag spelade dessutom i klackar.."
Ungefär fyra gånger. Tills killen med ett trött leende medgav sig besegrad. Och löjligt bekvämlighetsskodd.

* Kvällens gjort något jag inte borde göra. Check.
* Sedan fått värktabletter av Z utan att våga fråga vad de innehöll. Check.
* Fått veta hemligt skvaller jag tyvärr inte kan blogga om. Check.

Allt som allt en mycket lyckad konferens.

¤ Fånigheten bestod i att Z och mitt lag kom 2:a. Fel på en fråga således.
¤¤ Ingen aning om hur effektivt det är. Men de vid andra bordet gjorde så och det såg proffsigt ut så jag apade efter. Samt nickade allvarligt och slängde ur mig ett och annat " äh, den tar du och om skruvar den lite och siktar på..." lät liksom proffsigare då. Troligen bara i mina egna öron. Men iaf.

4 comments:

Anonymous said...

"Hemligt skvaller". HEMLIGT SKVALLER!
Grrr.

A. said...

Kul att du kan berätta att du gjort sånt du inte kan berätta... ;-)

Ninde said...

kim: Grr indeed ;)

a: Kul att det är just det jag
i n t e berättar som du kommenterar ;)

A. said...

Hehe...