Tuesday, March 18, 2008

Fredagsvinkväll

S anlände med vinet. Efter att ha ringt bara en gång från affären. Redan när vi la på hade jag onda aningar och ångrade nästan att jag inte bett henne köpa öl istället för sedvanligt vitt vin. Hon tog flaskan med djävulen på. Årgång 2006. Undvik den.

Nja, fel årgång, sa jag. Kanske ska den kylas ännu mer, det stod nåt om det på flaskan, påstod S*. Som i affären drabbats av plötslig dyslexi och blandat ihop orden Chilled och Chile. Mja, sa jag. Drick ett** glas så blir det godare sedan, påstod S hjälpsamt. Så det gjorde vi. Ovanpå väldigt lätt middag. Utan att späda med tillräckligt mycket vatten. Vilket den lilla djävulen på flaskan tog som intäkt för att helt fräckt installera sig i tinningen morgonen efter.


S klagade på sin i hennes tycke oplatta mage (hon har fött barn. Det verkar vara det utseendemässigt sämsta drag man kan göra. Nästan så att man förstår kändisar som inte föder själva..) Frågeställningen hurvida det var rimligt av henne att lägga ner 50.000 för att få en snygg mage igen kom upp. Frågan illustrerades med att S drog upp tröjan blängde anklagande på sin mage.

Jag var på väg att göra likadant för att smågnälla lite och få höra att nåt snällt av den alltid ärliga S. Som att jag minsann skulle hålla käft som hade snygg mage. När det plötsligt slog mig att jag kanske inte tränat så hårt på sistone. Dessutom skulle S inte låta mig hålla andan. Skamset lät jag tröjan vara på och hummade nåt snällt medkännande med henne.

S instämde i min tes i ämnet, att eventuella operationer borde vänta tills man skaffat alla de barn man eventuellt vill ha. Har man sen ingen kropp kvar gäller det att fixa till det fort som fasen. Innan killen drar med den 18 åriga praktikanten från jobbet. Det är det minsta jag kommer kräva innan jag skaffar ett gäng barn med nån.

Så får jag se kort på underverket, killen S träffat. Hockeyspelare, säger S. Lårmuskler säger vi båda samtidigt. Sen blir vi tysta en stund. Nästan lite andäktigt sådär.


* Med rynkade nosar, som de vinkännare vi inte riktigt är. Muttrandes nåt om att Chardonnay ändå alltid är Chardonnay (det hade S just lyckats läsa på flaskan. Inantill)

** Ett, å sen ett till å... Jamen det var inte mitt fel. Hon sa att jag skulle. Även om jag hade tänkt ta det lugnt.

8 comments:

A. said...

Finns det verkligen 18-åriga praktikanter? Som jag letat utan att hitta någon alls.

Ninde said...

a: Tror de delas ut främst till manliga chefer på 40+ som tröttnat på familjelivet..;)

A. said...

Jaha. De ska då ha sjukt mkt förmåner...

Ninde said...

a: Ha,ha ja. Men tids nog är du en av dem..;)

Anonymous said...

Usch. Jag vill ju kanske inte ha barn nu. Tycker redan att kroppen börjar visa svekfulla tendenser.
Som löst skinn på vissa ställen, mer utspänt på andra.
Och ingen respons på träning.
Säger som den galna argentinskan jag bodde med i Brighton och som just gjort en naveltatuering på frågan om hur den skulle se ut när han var gravid.
"Fuck, I rent a maaather"

Anonymous said...

Hon ska det vara såklart.

Ninde said...

filosofia: I rent a maather...ha ha:D
Annars har jag hört att hundskaffande är bra. Helst nån sort man måste kuta flera mil om dagen med för att den inte ska få frispel. Hm..är ju hundmässa i helgen? :)

Anonymous said...

men hundar luktar ju så illa när de är blöta?
Vilket man får anta kommer vara något av ett statiskt tillstånd i detta land.
Nä. Jag ska ragga upp en personlig tränare. Då måste han ju ta ansvar för frukten av befruktningen så att säga..