Thursday, March 20, 2008

Skärtorsdag

Privatkunder, suckar hon, den konferensansvariga jag pratar i telefon med. De har ringt som galningar om påskens specialerbjudande. Hela påskhelgen kommer anläggningen hon arbetar på vara full av dem. Men då ska hon minsann vara låångt borta, anförtror hon mig. För fina kedjan som de numera tillhör ordnar mycket förmånliga dealar om de anställda vill tillbringa en helg på ett annat hotell. "Studiebesök"?, tillägger jag. "Ja, vi brukar kalla det så", skrattar hon.

Själv ska jag rensa skrivbordet och ge Trevliga Kollegan lite av påskgodiset jag fick av en kund. Blir första påsken på massor av år som jag inte kommer tillbringa i Hemstaden. Känns ovant. Har hört oroväckande rykten att de små påskkärringarna i Storstaden har lite attityd. Att de försöker köra med "bus eller godis" även på påsk. Undrar hur mycket godis de tar för att beskydda ens lägenhet när man är hemifrån?

2 comments:

Peppe said...

Jag har i flera år nu planerat att klä ut mej själv till påskhäxa och smyga runt hos vänner och bekanta. De kunde betala i drinkar istället för godis. Hänger du med nästa år?

Ninde said...

peppe: Är jag i denna del av världen då så självklart. En mycket god idé! :)