Wednesday, May 09, 2007

Single white female seeking..

Ny digitalkamera som ersättning för den exet tog med sig. Inför semestern. Har slutat önskedrömma dyr systemkamera. Behöver lätt effektiv kompaktkamera. Antingen nån som är extremt bra och hyfsat tålig . Eller en som ger hyfsad bildkvalitet men är extremt tålig emot sand o väder. Tips emotages tacksamt.

6 comments:

Mr K said...

Vad får den kosta?

Ninde said...

mr K: Helst gratis :) Inga 10.000 kr kameror. Max hälften. Just nu kollar jag på kameror runt 3 000. Gärna nån som tillåter extrablixt.

Mr K said...

Aha,då rör du dig i en dålig prisklass kan jag säga,för jag har varit där och roligt är det inte.
Canons IXUS-serie är väldigt prisvärd och ger mycket bra bild för pengarna.Och de är så småå.Men då kan du ju glömma extern blixt.

Sen hänger det ju en hel del på vilken typ av foton du ska ta - festkort inomhus,naturvyer,porträtt,eller helt enkelt allihop...
Och hur avancerad du är som fotograf ;)

Själv har jag en dyr systemkamera men hade jag haft 5000kr att spendera hade jag köpt en Leica :
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Leica/leica_clux1.asp


Ok,jag kan gå igång lite på det här,nu ska jag lämna dig ifred.

Ninde said...

mr k: Tack för tipsen. Har funderat på det där. Är ingen superavancerad fotograf. Går gärna en kurs någongång i framtiden. Men just nu lutar det åt något enklare. En kamera som tål att hänga med. Är liten nog för att gömmas (inte vara så stöldbegärlig.) Nikon Coolpix P500 som tillåter extern blixt. Eller olympus my-725/770 som du kan dyka lite med. Blir ju mest "festbilder" och naturvyer på semestern. Får väl ta att korten blir lite "plattare" i en kompaktkamera..

Mr K said...

Har haft en mindre och billigare Nikon Coolpix och måste säga att jag var väldigt väldigt nöjd med den.

Ninde said...

mr k: Ok. Ska höra hur den andra står sig i jämförelse.. tack infon :)