Wednesday, May 02, 2007

Valborgshelgen

Fredag: En sväng förbi uteservering med kompis. Sedan "Att återvända", en Almodovarfilm med Penelope Cruz. Är så trött att det tar mig ett tag att räkna ut vem som verkligen var död och vem som faktiskt bara låtsades vara en vålnad. Om än en väldigt praktisk sådan. Som skötte markservicen. Kanske är spöken rentav avdragsgilla som städhjälp?

Lördag: Från början var det tänkt att jag skulle flyga till Lejonkillen denna helg. Ångrade nästan att jag ändrade mig. Är ju en sån här helg då många är med sina familjer och min känns långt borta, då vi inte bor i samma stad. Blir ju inte att man kan åka över på en fika när man känner för det och sedan åka hem. Kände mig sådär ensam och ynklig när alla andra åkte hem till mor*. Sådär som man bara kan bota med en tripp till Mammons tempel för lite antidepressiv shopping inför annalkande semestern:

*Smink ( Clarins nr11 Blonde och fuktsprej för flygplanstorr luft)
*Nya stora coola solbrillor som jag kan leka Nichole Richi i.
*Nytt fjortis hårband.
* Coold wax och kräm inför solresan . Sweet-talkar försäljningstjej. Nämner i förbigående Norrläningen och ordet otrimmade ögonbryn. Får en bunt gratis ex och uppmaningen att "plåga honom ordentligt". Det ska jag. Han har själv bett om det..

Provade även minikjol. Med betoning på mini. Som är inne nu. Gjorde ett allvarligt försök att vrida kroppen runt min egen axel för att kolla in kjolen bakifrån utan spegeln. Misslyckades. Konstaterade att rätt storlek satt aningens tajt. Misär. Stod inför dilemmat att köpa minikjol en storlek större nu och inte vilja ha den. Eller köpa en storlek för liten och gå ner. Funderade på när man egentligen skulle använda minimalistiska kjolen. Som ser okej ut framifrån. Som man får snygg häck i. Man böjer sig lite lätt fram. Ah, nä. Inte riktigt de signaler man vill sända ut i det offentliga rummet. Tar ett sorgset farväl och hänger tillbaks den.

Sedan hem till kompis och göra guacamole och diverse barbecueåser med sherry** och konjak i. Kompis föräldrafria hus. Grilla med vänner. Vi blir lite överambitiösa och slänger ihop en extra förätt och chokladtårta. Det är ju lite prestige det här med att laga mat, fast oftast kul. Vi blir ett litet gäng. Däribland någons kompis Ch som just separerat från sin tjej. Som det inte direkt gör ont att titta på om man säger så. Jag har spridit ryktet att jag är totalt ointresserad. Bäst så. Men artig som jag är tar jag på mig den nya vita toppen. Sånt han visst råkar gilla. Hans ex har strösslat runt rätt mycket T.M.I*** om den killens smak under ett par utekvällar då vi sprungit på varandra i vimlet. Kan inte låta bli att småleende undra om han har någon aning.

Vi pratar resor. Han ska också iväg snart. Ensam om han nu måste. Säger han halvt på skämt halvt på allvar. Han är trevlig. Social på det där sättet som killar som har lätt att få tjejer ofta är. Lite lätt playervarning. H brukar prata om att det är något i blicken hos vissa, en fallenhet för det här sociala spelet.

Men ändå liksom. Han har just separerat och verkar så tillfreds. Finns det inte någon etikettsregel som säger att det måste gå en viss karenstid mellan det att man flyttar ifrån sin tjej till det att man börjar leta nytt ressällskap bland bekanta. En tid då även manchokillar förväntas fejka åtminstone lätt nedstämdhet?

*Jodå jag ringde. Men det är inte samma sak.
**Too much information. Information om folks pojkvän som du varken frågade efter eller ville ha och nu måste försöka förtränga nästa gång du träffar honom.
*** Här uppstod diskussion om spritens hållbarhetsdatum. Tvistemålet löstes smidigt med provsmakning för "kökspersonalen".

4 comments:

Björnen said...

Men... innehöll inte din helg en måndag och en tisdag också?

Vit topp alltså? Alltså ni tjejer är alltid så himla genomtänkta, men gör sedan allt för att dölja och förneka det. Är det inte lättare att säga vad ni vill istället? Tala klarspråk menar jag. ;-)

Kim da Costa said...

Å nej. Ville ju se dig i minikjolen! :P

Att Återvända måste jag se snart.

Anonymous said...

Jag råkade visst läsa: "en bunt gratissex". Det tog ett tag innan jag förstod vad plågandet handlade om. :)

Ninde said...

björnen: "Att berätta allt är att tråka ut" vet du väl. Men okejdå, lite till inlagt nurå :)

Säkert lättare. Men klart tråkigare ;)

kim: Ha,ha okej ;)

Ja, jag gillar vissa av hans filmer. Lite skönt halvgalna och väldigt långt ifrån Hollywood :)

404:*asg* Så kan vi ju inte ha det, slängde in ett extra mellanslag just in case :)