Thursday, November 22, 2007

Drama

S: Blä, känner mig ur form faktiskt.
Jag: Mmm..Jag har slarvat med träningen på sistone. Dåligt samvete. Nu blir det fan hårtkörning innan jul.
Tjejkompis S: Skojar du, jag med. Och inte blev det någon motion förra helgen heller.
Jag: Jasså? Det var inte vad jag hörde..
S: Ha,ha inte sån träning. Som man gör på gymet iaf. He.He.
...

S: Du jag tänkte, på den där glöggfesten du har varje år? Hade du tänkt bjuda X då?
Jag: Troligen, något emot henne eller?
S: Äh, hon äter ju fan aldrig någonting. Petar mest runt maten på tallriken och klagar på den. Får mig att känna mig hemsk. Och tjock.


Till saken hör att S och X egentligen inte känner varandra. De råkar bara känna samma människor. Sist de stötte ihop var på en fest för 8 månader sedan. Där X tydligen lyckats reta upp S. Vilket S nu i detalj redogjorde för.Deras diamentralt olika personligheter hade kolliderat. S hade blivit försmädligen åtfnyst. Hade hon inte helt fel hade X dessutom i smyg rynkat på näsan åt henne. Som om hon inte vore fin nog*. S hade beslutat sig för att ogilla X för X var i hennes tycke en snobb.

Jag förklarar att X är speciell men har sina goda sidor med och att jag antingen bjuder bara några få. Eller alla. Inte alla utom X.

S säger att hon förstår. Att hon minsan inte skulle försöka säga åt mig vem jag ska bjuda eller inte bjuda på min fest. Inte då. Hon säger bara att hon lyckades hålla sig från att säga ett sanningens ord till X då inte betyder att hon lyckas göra det nu. Det kan hon inte lova. Men för all del beslutet var ju mitt**.

Och jag som bara tänkte att vi skulle träffas och dricka lite glögg...


* S är en social klättrare. Schysst men lite taggig. Med mindervärdeskomplex. X är elegant. Smart. Och ibland lite snar att dömma andra.

** För er som inte hängde med. Tänk er två länder i konflikt med varandra. Varav båda har kärnvapen. Som på intet sätt vill försöka påverka FN's säkerhetsråds beslut. Fast om det blir till nackdel för deras land så kan de å andra sidan inte lova att inte bomba det andra landet sönder och samman. Men för all del, de ska inte lägga sig i rådets beslut, så har ni ungefär läget.

No comments: