Friday, November 16, 2007

Förra helgen-den sista hösthelgen

Lördagen:

Biocheckar som behövde brännas. Vi enades om Råttfilmen. Råttatouile. Om den var bra? Tja, de använder sig flitigt av "gullighets aktivator" nummero uno. Litet gulligt pälsdjur med stoora ögon. Låt det sedan ängsligt fälla ner öronen och se ledsen ut. Jag kan bara konstatera att det funkar på mig iaf. Pålitlig som en betingad reflex tänker jag "åh stackars lilla gulliga råtta/kanin whatever"

All in all. Jo. Den var bra. Kul vinkel med fransk kökshierarki och snorkiga recensenter. Absolut sevärd även om du är vuxen. Iaf i den engelska versionen.

Inspirerade av filmens restaurang miljö med ljus på bordet och rutiga dukar, beslutar vi oss för att uppsöka något åt det hållet. Vandrar in på grekisk restaurang i Hötorgshallen. Enkelt och bra. Suverän service av trevliga unga kypare. Den typen som har så full koll på alla kvinnliga blonda gäster att man bara behöver titta åt deras håll och le för att de ska komma ilande. Me like. God tzatsiki. Fullt drickbart rött vin med en ton av aprikos*. Åsså lammkött. På menyn förståss.

Avrundades med en godkänd capuccino och mycket prat.


Söndagen:
Höstmat med M. Vi äter krabba. Som förvisso delades i affären. Som inte kunde krossa klorna.
Hem. Tittade på klorna. Tittade på min fina i tjej-hammare**. M fick idé. Jag protesterade. Min fiina hammare. Kommer lukta krabba. M föreslog allehanda obloggbara saker som skydd. Så kom jag på det. Plasthandskar. Engångs. Som man trär på hammaren innan man krossar klor och ben på den redan mycket döda krabban. Mission completed. Under mycket flams o trams. Gott blev det i slutänden. Med hemgjord hovmästarsås.

Nu är det snart helg igen. H har redan åkt. Utan mig. Jag tyckte det var bäst så.


* Tyckte själv att det nästan lät proffsigt när jag hasplade ur mig det. Man har ju haft vinprovning på schemat i Frankrike. Typ hela två gånger.
** Liten snygg färgad sak. Rosa och blå. Mycket praktisk.

5 comments:

Björnen said...

"Höstmat med M. Krabba."?
Taskigt efternamn! ;)

Ninde said...

björnen: Ha ha ha..Punkt. Ny mening. Punkt ;)

Ninde said...

Björnen: Nu ändrat ;)

Björnen said...

NÄÄ! Det som var så bra! ;)

Trevlig helg!

Ninde said...

björnen: Ha,ha tack. Du med hoppas jag :)