Monday, May 12, 2008

Skogsmusen Sixsten


Högsommarvärme i Storstaden. Finns bara två rationella saker att göra. Antingen söka tillflykt i någon park inne i stan. Eller så söker man sig ut en bit utanför. Åker iväg till naturområde med fina stigar för att ta långpromenad med kompis. Vi orkade inte ens springa någon längre sträcka i den plötsliga värmen. Det gjorde däremot Sixsten som korsade vår väg i en väldans fart. Det tog tjejkompis M och mig ungefär en sekund att växla ifrån "hjälp-det-var-inte-en-orm-va?" till "nämen-titta-en-liten-skogsmus". "Titta vad sööt han är. Titta på hans små öron. Nu sitter han och tittar på oss. Undrar vad han tänker.."

Förmodligen undrade han varför i allsin dar jag valt glitter varianten av brun utan sol på benen. Och varför vi båda bar rosa när korall är mer inne nu... Tryggt förvissad om att M skulle klara en eventuell attack från gnagaren i fråga på egen hand passade jag på att ta kort. Tyvärr hade jag bara den sämre jobbmobilkameran med.

7 comments:

Verbal Kint said...

"Tyvärr hade jag bara den sämre jobbmobilkameran med."

Det blev ju en bra bild ändå!

Ninde said...

verbal: Tack, men det beror nog mer på Sixstens sammarbetsvilja än de alltför få pixlarna i kameran..;)

Verbal Kint said...

Ja, det har man ju förstått när man sett Top Model att fantastiska fotografer inte kan göra sitt jobb om inte modellerna är samarbetsvilliga... ;)

Ninde said...

verbal: Ha,ha sant... Sixsten gav dessutom ett betydligt mindre bitchigt intryck än vissa av deltagarna där..;)

Anonymous said...

Rosa är alltid rätt !!

Anonymous said...

Men titta på de fina "fingrarna". Så söta. :)

Ninde said...

tania: Visst är det..;)

kim: Ja, nästan mänskliga...:)