Friday, May 09, 2008

Torsdagströstshopping

Sålunda nobbad middag* drar jag på stan och tröstshoppar. Korallröd topp, provade en blommig med men det var lite väl långt ut i hippieträsket på den modellen. Sedan en Golden Beauty för benen i en snygg flaska. För säkerhetsskull plomberad så jag kan dubbelkolla att det är samma nyans som jag har hemma. Dessutom lyckas jag charma till mig gratisprov.

Har inga större problem men säger att jag ser trött ut ibland. Vilket iofs kan bero på att jag sovit sådär på sistone. C-vitamin kräm ska tydligen vara the shit, får med mig ett sånt prov. En frukostapelsin på det och jag kommer dansa fram.

Hamnar mittemot två yngre tjejer på tunnelbanan, kanske gymnasieåldern. De försöker äta godis och plugga samtidigt. Det går sådär.

-Ethos, pathos..rabblar den ena. Hm? Det var nåt mer..
-Naxos? Föreslår den andra hjälpsamt.

Jag bläddrar i en Metro och grunnar på om det vore messersmitzigt av mig att bara ge dem svaret**. De bläddrar vilt i sina anteckningar. Så plötsligt hittar en av dem det och blir så exalterad att hon tappar godispåsen rakt i knät på mig.


* Hade jag slagit på mobilen hade jag sett meddelandet från kompis som ville ta en promenad i solen.
** Naxos är en grekisk ö. Ethos, pathos,logos är retoriska begrepp.

4 comments:

Anonymous said...

När man väl stänger av mobilen kommer de där roliga smsn. :(
Ha en god helg.
Njut.
Lev.

Ninde said...

kim: Tackdetsamma. Ska göra mitt bästa..:)

A. said...

En Golden Beauty för benen? Vad är det?

Ninde said...

a: En förpackning intill förvillselse likt den matta brunutan sol lotion jag brukar köpa. Tydligen med en massa jädra glitter i. Hur värdelöst som helst. Hade jag inte så mycket att göra skulle jag personligen åka och skälla ut henne på Åhlens som påstod att det var ny förpackning av samma vara. Glittrande ben. *fnys*