Monday, October 06, 2008

Den Helg Först

Träffa Norrlänningen. Tanken var att ha med Norrlänningen som moraliskt stöd när jag skulle skälla ut telebutiksmänniskor. Tanken var kanske inte att han skulle sköta snacket och trassla till saker bara för att vi råkade få en söt kvinnlig expedit istället för de gängse finniga slynglar som brukar jobba där. Men vad gör man inte för en kompis. Höll mig snällt i bakgrunden. Traskar dit nu i veckan och reder ut* saker och ting med hennes manliga chef istället.

Sen går vi och tar varsin latte när Norrlänningens mobil ringer. Passar på att bråka lite med min värdelösa lånemobil när Norrlänningens jag plötsligt hör Norrlänningen vräka ur sig:

"-Kan nog bli svårt att få tag i L idag.." (Pratar med sin jobbarkompis om gemensamma kollegan L)
"-Nä, såhärdax på en lördag är han nog och klämmer på någon liten ärta** på gymet he he..."

"-Ja, visst vettu. Han är ju smartare än oss. Skulle vi göra samma sak på stan skulle vi åka på en smäll. Han får betalt..."

Korsför genast Norrlänningen så fort han lagt på. Var tydligen inte alls en slump att Kollega L's extrajobb som personlig tränare bara innefattade träning av tjejer i lämplig ålder. Hands-on metoden var hans melodi. Tydligen brukade han skryta vitt och brett om sina bedrifter under "det perfekta extrajobbet" inför sina manliga kollegor på ordinarie jobbet. Jag ler lite trött. Sen slår det mig plötsligt. Vänta nu...Kollega L. Honom har jag träffat***.

"-Träningsfanatikern som du tyckte jag kunde träna med förut?! För han var ju expert på tjejträning. Han?! Tacksomfan hörru.." /Insert lätt chockad och upprörd fnysning/

Här får Norrlänningen lite dåligt samvete. Skyller på att jag just hade blivit singel och att killen inte inte jobbade på samma gym då osv. Urskuldar sig med ett "-Jamen, han har ju snygg kropp iaf." Visst har L grym kropp. Synd bara att den slutar i ett högst ordinärt huvud som bara innehåller träningsupplägg och hans privata ångest över att trots stödutfodring**** inte nå upp till dagens proteinkvot.

Visserligen har jag alltid tyckt att L verkat lite ytlig och lite väl nära bäst före datum. Men att han var värsta slemmot¤ som skröt vitt och brett om det hade jag missat. Eeew. Dubbel eew. Speciellt som han alldelles nyligen flyttat ihop med en tjej.



* =Skäller på. Samt kräver kompensation. Fast vette tusan om jag vill ha en ny mobiltelefon ens gratis. Verkar ju bara finnas smäckiga Q-teq wannabees eller modeller som saknar funktioner som var nya för ungefär 3 år sedan...*mutter*
Jag vill ha en som är snygg. Som är enkel och stilren att gå till allt. Som går att slå på och ringa med ena handen (samtidigt som man sminkar sig/springer runt och letar nycklar/ gestikulerar vilt med den andra handen....)

Alla platta eländen med enbart touch och oihopskjuten nummerplatta som slår sina egna samtal när man glömt knapplåset går således bort. Fetbort. Självfallet vill jag ha hyffsat minne och updaterade office och surffunktioner, helst 5.0 kamera och off-line funktion på mp-3:n. Ska det vara så jädra svårt?! Ser ut som om jag återigen kommer tacka nej till en ny mobil. Finns helt enkelt inget tillräckligt bra på marknaden idag.

** "Klämmer på någon liten ärta?!" Ärta? Ursäkta men när började du prata som om du hjärntvättats av en illasinnad Ronny och Ragge sekt?

*** Träffat som i sprungit på i sällskap med Norrlänningen eller en kompis som bor i samma område. Eller en gång när vi båda fick fribiljetter till Norrlänningens gym och råkade träna samtidigt.
**** Till och med mitt ex brukade hånskratta åt historierna som går om hur L noga kalkylerar matintaget och panikskenar iväg till affären om det saknas tonfisk eller keso i lunchen..

¤ Note to self: Norrlänningen har taskig killsmak. Kanske har alla heterokillar det. Eller bara de jag känner..

8 comments:

A. said...

Hehe... det var ju ett skitroligt uttryckssätt. Ska genast anamma det.

Och så jävla farligt var det inte. Och om alla heterokillar har dålig killsmak. Betyder inte det att egentligen alla killar som är straighta är kass?

Ninde said...

a: Kassa på att vara ostraighta då möjligen. Eller att ni av rent egoistiska skäl inte promotar andra snygga och trevliga killar?

..och vi vet ju alla vilken smak du har i frågan. He,he. He,he,he..;)

A. said...

Hörru du...

Och dessutom, varför använder du dig inte av 3 punkter? (***) utan hoppar mellan 2 och 4?

Ninde said...

a: *L*

Åfan. Du menar alltså att det finns det nummer mellan
2 och 4? ;)

Vilken tur att du fortfarande är att lita på som korrekturläsare då..;) (Nu åtgärdat)

Anonymous said...

HAHA.
Klämmer på någon liten ärta..

Och ja, heterosnubbarna har nog ofta rätt taskig killsmak. Men det är okej.

Hoppas du hittar den perfekta mobiltelefonen. Jag behöver också en då displayfönstret sitter fast med tejp...

Ninde said...

kim: Ja. Och taskiga uttryck. Jobbar på det där med mobilen. Slutar troligen med att jag behåller den gamla i uppfräschat skick...

Anonymous said...

Finns dom än? Dom klämmande tränarna. Trodde dom åkte ut från gymmen samtidigt som stringdräkterna... :-)

Ninde said...

åsa: Inte då. Tyvärr (i de flesta fall) verkar de finnas kvar...