Friday, December 05, 2008

Definitionen av medelålders naivitet

På lunchen. Kvinnlig Kollega. Modell äldre än mig och Z. Gift och stadgad sådan. Som inför mig och Z berättar om sina helgplaner. Först Glöggen ikväll. Sen måste hon ta maken med sig och hålla sig hemifrån imorgonkväll. Tonårsdottern fyller år. Önskat fest. Utan störande vuxeninslag. Vi andra utbrister spontant saker som:

"-Ojdå, det kommer gå vilt till då..?"
Jag och kollega Z fråga skämtsamt om hon låst in allt av värde och skruvat fast alla lösa föremål. Just in case.. Sådär som man gör.

Kvinnliga kollegan tittar på oss med oförstående medelålders föräldraögon. Säger sedan med lätt tvekan på rösten:
"-Njae alltså. Det blir ju inget rejvparty direkt. Min dotter är skötsam..."

När vi ser måttligt övertygade ut fortsätter hon..

"Alltså det blir bara ungefär 10 stycken vi sa att hon fick bjuda. Och de dricker inte sprit.." Vi flinar. Hon fortsätter en smula osäkert.

"..eller ja, vad vet jag..."

Jag och Z utbyter en blick. Vi har inte hjärta att säga det vi tänker. Vi avstår från att slå oss på knäna och utbrista, ho ho ho, tror du på tomten också?
Vi skruvar på oss. Mumlar om att det säkert kommer gå jättebra. De kommer säkert bara sitta och spela dataspel hela gänget.Jodå. Men att hon kanske skulle ha mobilen påslagen under kvällen. Just in case.

3 comments:

Anonymous said...

Jisses.

En blänkare på en chattsida av en obetänksam kompis och så är det bara att prata ROT-avdrag och renovering med banken :o

Tur att sorkar är listiga djur.

Anonymous said...

Skötsam var ordet!
:)

Ninde said...

Sorken: Rot-avdrag och renovering med banken? Don't scare me with that kind of grown-up talk..*springer och gömmer mig*

Kim: He he ja. Fanns ju ingen Stureplan i Hemstaden..;)