Monday, December 01, 2008

Men i helgen

Fredag: Starkt lockad att bara rulla ihop mig i ett hörn av soffan och sova. Men hade ju lovat. Parmiddag. Städat och sofistikerat. Medtaget Beaujolais Noveau. Vilket jag i hastigheten råkade nämna för syrran när hon ringde på mobilen när jag var på väg till middagen. Hade för ett ögonblick förträngt att hon numera ägnar sig åt avel av nästa generation och således måste genomlida ett antal månader av diverse umbäranden. Nyktra umbäranden.

Vid nämnandet av Beaujolain blev det plötsligt tyst i luren. Tankfullt tyst. Sedan säger hon med ynklig röst "-Beaujolais Noveau, tror du man kan koka den?" Stackars syrran. Kvällens roligaste var att tv:n slogs på ett par minuter under Idol. Där Johan äntligen blev utröstad. About bloody time. Men visst, han har säkert en lysande sångkarriär framför sig. Om man dubbar honom.

4 comments:

emster said...

Jag drack också BN i helgen. (Båda). Vilken drack du? Gillade du?

I like.

A lot

:-)

Ninde said...

emster: Den dyrare. Village varianten du vet. Förra årets smakpanel (jag och M) beslöt att den faktiskt var snäppet bättre.

Yes I like a lot to. Bryr mig inte om de snobbar som fnyser åt den korta lagringstiden. Är årlig tradition ända sedan jag bodde i Frankrike...:)

Anonymous said...

Då håller vi tummarna för söstra di.
Hoppas parmiddagen blev en kul grej. Det blev den säkert. Du brukar ju ha det bra på dina tillställningar!

Ninde said...

Kim: Tack honey :)

Jadå. Lugnt. Städat. Moget. Trots att jag var där..:)