Tuesday, December 02, 2008

Mer i helgen

Tjejkompis M är i stan. M, jag och S i staden. Lördag. Börjar med att käka på det lokala vattenhålet. Där han som vi känner lite jobbar. Han kommer förbi och snackar lite. Kommer inte mig för att fråga om han fortfarande är ihop med den tio år yngre tjejen. Han ser glad ut iaf, misstänkt nöjd. Kan iofs bero på att han själv fått vara med och välja ut lite nya kollegor. Således ny trevlig servitris på några och 20. Såpass söt att hans eventuella tjej borde ha all anledning till oro.

*Summering av senaste tiden händelser på varandras jobb och killfront. M går från klarhet till klarhet på nya jobbet. Som hon alltid gör. Dock missnöjd med nyrekryteringen på hennes jobb. Senaste tillskottet ännu en gift 50 årig farbror med tre barn. Ännu en Mellanchef som rekryterar män som liknar honom själv. Hon misstänker att hennes plan med att träffa någon via jobbet kommer gå käpprätt åt fanders om det ska fortsätta såhär.

* Informerar sällskapet om att det nu tydligen är Trolltider. Igen. M tycker jag gjorde rätt i att tacka nej från början. S tycker jag ska gå ut med honom.
Be honom specialtrimma den där extra bärbara jag irriterar mig på¤. Sen fetdumpa.

* Appropå dumpa, har S just gjort det. Igen. Kände att hon behövde space där. Fast hon saknar honom. Han var visserligen en smula omogen. Men ändå en kille med oanade talanger hintar hon. Ja, faktiskt mer än hintar. Såpass att jag och M leende hyschar henne. Kändes en aning onödigt att de nyfikna slipsnissarna vid bordet intill skulle gå hem och gråta och känna sig misslyckade.

* Dessutom. Vad är det som gör en viss typ av västkustkillar¤¤ så himla trevliga egentligen? Flörtiga utan att vara jobbiga. Närheten till den norska genpolen minus lustigt språk? Mycket omega3 från Atlantfisk? Lättsammare attityd till livet i allmänhet? I like.

* Blast from the Past I MJ. Vältränad killkompis från förr. Som små Uberspacklade Stureplansbrudar älskar. Som av oklar anledning blev kär i mig. Då. Sen flyttade ifrån Storstaden. Hörde av sig i veckan och meddelade att han skulle till stan. Totally out of the blue. Sa att jag var upptagen. Hör av sig igen. Försöker få med oss till Spyan. Misslyckas.


¤ Trollet har en titel på temat Web..
¤¤ Nej, vi snackar inte urgöteborgaren som envisas med att dra sega skämt om livet här på Sveriges baksida. Men alla de andra.

********************************************************************************

Söndag:

Globen Horseshow. M var tvungen att åka hem. Hästigaste tjejkompis utomlands. Avböjde att gå med ett par 15 åriga stallbekanta¤ för att istället i lågkonjunkturens tecken, vara hemma och storstäda och tvätta. Började slita ut plagg i klädkammaren¤¤ i tron att jag skulle hinna tvätta och sortera ut dem med. Detta samtidigt som jag tittar på Globen Horse Show på tv.

Kroknar halvvägs. Inser att det kommer ta några dagar. Några dagar då jag inte kommer behöva låsa lägenheten. Alla tjuvar kommer vända i dörren. Ser redan ut som om någon hunnit före dem. Blir dessutom avbruten av telefonen. Av bland annat Blast from the Past II. H. Som tänkt. På oss. På att han borde ha tagit chansen d夤¤. Då när han hade den.


¤ Rosa grimmor i all ära. Men orka köa i varje paus.
¤¤ Jamen slänga det mesta går ju inte. Blir ju lågkonjunktur snart. Kan vara bra att ha.
¤¤¤ Ja, nu är det försent, men dags att gå vidare. Egentligen bäst så. Hävdar jag.

18 comments:

Anonymous said...

Man ska inte leka med maten.

Sorkar kan man i och för sig leka med, men de får å andra sidan inte ätas.

Ninde said...

..om man inte är katt? :)

Anonymous said...

Fast om det är en ruskigt stor sork då ;)

Anonymous said...

Det finns så många män med oanade talanger. Ibland inser man det lite för sent...

Ja, i dessa kärva tider väljer vi att stanna hemma och städa och tvätta och sortera papper och annat lajbans.

Ninde said...

Ruskigt mätt katt? ;)

Kim: Ja. He he..

emster said...

Rensa, städa är bra. Men sjukligt tråkigt.

Men bra strategi för att undvika tjuvar! :-)

Anonymous said...

Men åh, nu blev jag alldeles åååå

Om jag bodde i Stockholm så hade jag släpat med dig dit.
Shit, nu måste jag gå och begrava näsan i min ridjacka en stund.

Miss Baglady said...

Låter som en kanonhelg.

Wayy!!

Anonymous said...

Då är det bäst att man gömmer sig så att inte katten spricker ;)

S

Ninde said...

emster: Sjukt smart av mig skulle jag vilja säga. Inte alls felprioritering..

ms.n00b: Hade varit kul! :)
Tyvärr nytvättade ridkläder här (non-sniff) Utom de helskodda.. :(

Miss Baglady: Helt okej. Ändå.

Sorken: Katter spricker aldrig. Om de bara låter bli kattresepannkakor.. ;)

Anonymous said...

Men vaddå?!? Rosa grimmor är väl det viktigaste..

Funderar skarpt på att köpa en tomteluva med renhorn till kompisens häst..

Ninde said...

Ängeln: Ha,ha gör du det..

Nope. Rosa grimmor är så last year. Schabrak med guldkant och matchande benskydd är enligt uppgift grejen i år. Enligt tonårig uppgift iaf..;)

Anonymous said...

Fan! Jag som i alla fall försöker matcha schabrak med lindor... och nu har jag ju ridhus igen så lindorna kommer fram. Fast det är ju trist med att alltid rida med ländtäcke. Då spelar ju inte schabraket någon större roll...

Ninde said...

Ängeln: Är ländtäcke verkligen ett "måste" i ridhuset då, egentligen? ;)

Anonymous said...

På en häst som haft kraftig korsförlamning? Jaaa alltid dessvärre... hon fick en omgång tillför några veckor sedan.. när hennes täcke hade blåst upp och det regnade lite på henne. Så alla mina ideér om att jag var sjåpig försvann i ett nafs..

Ninde said...

Ängeln: Ok, sånt är inte kul. En del klarar sig med täcke ute vid behov och kanske en annan typ av klippning. Men du som känner henne vet ju bäst hur hon reagerar och hur känslig hon är..:)

Anonymous said...

Är inte klippt alls.. bara täcke. Den skånska blåsen är sannolikt värre än den norrlänska kylan...

Ninde said...

Ängeln: Okidoki. Ja, troligen. Skog och kuperad terräng är bra skit mot blåst..