Thursday, September 25, 2008

30 årsfesten I

Börjar närma oss och får gira undan för en lätt förfriskad granne på cykel. Som Killkusinen naturligtvis ska prata med eftersom han tror det är den legendariske fiskargubben Arne. Mannen som ingen av oss någonsin mött men kan alla historier om. Som en förvirrad harang senare varken visar sig vara Arne eller nån som på något sätt har med festen att göra. Festen då...

* Fullt godkänd alkoholfri drink. Av en lätt överentusiastisk hobbybartender som solklart favoriserade festens kvinnliga gäster.

* Folk som det är genuint kul att träffa igen. Och några som artigheten kräver att man kallpratar lite med så att de kan förhöra en saker de absolut inte har med att göra. Som hurvida man fortfarande är singel eller inte. Dessutom bör man svara så diplomatiskt att skvallervärdet håller sig lagom lågt och fint.

* Ett tjej med kärlekssorg. Som inte orkade vara kvar när exets storebror dök upp. Killkusinen aningens besviken där när hon gick.

* Hästsnack med tjejens storasyster. Som är en sån där rak "no-bullshit" människa som jag alltid tyckt bra om. Däremot tyckte jag kanske det var en aning överloppsgärning av Killkusinen att bjuda henne till Hemstaden nästa sommar. Å mina vägnar. Antar att han hoppas att hon ska ta med sig sin lillasyster.

* Mat. Superhungrig. Mycket lätt lunch och macken på vägen hade bara gröna bananer och oätliga saker som suspekta skinkmackor. Mycket glad att få lax med hovmästarsås. Hamnar mellan Hästtjejens kille och en Exil-Norrlänning vid maten. Hästtjejs kille mycket trevlig. Vettig liksom. Trots att han är kille. Exil-Norrlänningen inte otrevlig alls. Väldigt pratsam och en smula smågalen sådär. Har träffats förut. Misstänker att han har ett gott öga till mig sen tidigare.

* Hobbybartendern får skäll av mansperson som anser sig ignorerad. Hobbybartender tröttnar och säger upp sig. Går och sätter sig bland födelsedagsbarnets tjejkompisar som han just demonstrativt erbjudit av en nyöppnad XO.

* Den inbitne ungkarlen. Ärke-singeln. Han vars interaktion med det motsatta könet i nyktert tillstånd mest består av ett besvärat flin. Nu har han övergått till "grundat med flytande mod i baren tillståndet." Rotat i förådet. Hittat handduk att slänga över armen och suspekt flaska från det Stora Landet i öst som han envisas med att benämna champagne och gå runt och försöka truga på folk. Det går inte sådär jättebra.

Killkusinen petar mig i sidan och hånskrattar diskret. Hävdar att killen är det mest patetiska han någonsin sett. Blir sur när jag skämtsamt påpekar han ska vara lagom skadeglad. Att han rentav kan sluta sådär själv om ett antal år. Om han envisas med att göra slut med tjejer efter typ två veckor lär han ha betat av utbudet i Storstaden ungefär i den åldern.

4 comments:

A. said...

Blir det inte egentligen delvis ditt fel att han vart tvungen att servera något som han kallade champagne? Om du och medsystrar haft lite ärlighet och moral så hade ni ju påpekat att ni egentligen inte var först i kön utan bara snygga så hade hobbybartendern jobbat kvar?

Kul att du paja festen... ;-)

Ninde said...

a: Ha,ha..Om du och dina medbröder hade hört talas om "damerna först" hade problemen inte uppstått in da first place...?


Och precis som om du inte skulle gjort exakt samma sak som hobbybartendern i hans ställe? ;)

A. said...

Jag sympatiserar fullt ut med hobbybartendern. Även fulbubbel-killen förresten ;-)

Damerna först. Trodde att 2008 skulle samhället vara jämlikt. Då får ni ge upp de där små gesterna vettu... ;-)

Ninde said...

a: Ger ni upp de stora gesterna ni har till er fördel så ger vi upp de små. Typ... (lustigt, trodde väl aldrig att du skulle vara feminist ;)


Och fulbubbelkillen vill du nog inte associeras med. Trust me..