Thursday, September 25, 2008

30 årsfesten II

Jag brukar säga att jag kan konversera med vem som helst om vad som helst. Men Exil-Norrlänningen började debattera hockeystjärne återväxten i en jämförande analys mellan olika norrländska städer med mig. Sen räknade han upp ett antal spelare jag aldrig hört talas om.

Då kom jag faktiskt på mig själv med att flacka lite osäkert med blicken och undra vad i helafriden som fått honom att tro att jag skulle vara rätt person* att dryfta dylika spörsmål med. Nog för att han växt upp på en ort med kraftigt kvinnounderskott och noll konversationskurser. Men ändå. Jag gjorde mitt bästa iaf.

Anförde hockeytraditionens betydelse i respektive stad. Han la fram motargument. Jag bytte taktik. Hävdade tvärsäkert att det var ett geologiskt fenomen. Hade med jordmånen/gruvmalmens sammansättning att göra. ( Tyckte själv att jag fick till det lagom diffust och bra där. Lite lätt kvasivetenskapligt sådär som sig bör då man dillar om något man har vag koll på.) Antar att det var en vild teori han aldrig hört förut. För han nickade liksom tankfullt gillande iaf.

Sen frågade han ut mig i detalj om Hemstaden. Kommenterade gillande det faktum att det inte var så illa att jag var från Storstaden. Att jag bara hade oturen att bo där.


Jag och Killkusinen hade satt ett klockslag då vi skulle åka hem. "Inte en minut över" hade vi högtidligt lovat varandra. Det blev det inte heller. Istället blev det en timme över. Igengäld var Killkusinen i sitt esse. Det skulle stannas på mackar (okej jag köpte kaffe med.) Det skulle kommenteras:
Killkusinen: "-Whoa, kolla nu när vi passerar inflygningen. Kolla, kolla hur de tar ut landningsbanan med hjälp av vägen...."
Jag: "-Mmm. Du jag kör.." (Som jag alltid får göra för att du inte får el häcko ur vagnen och tar körkort nångång.)
Killkusinen:"-Du?..Det är ingen risk att de tar fel på vägen och landningsbanan va?"
Jag: (sarkastiskt) "-Marginellt mindre risk än att du tar körkort snart. Alltså typ obefintlig.."
Killkusinen: "-Men alltså kolla,kolla på det här planet som kommer nu. Rakt emot oss. Ska vi köra chicken race och ser vem som viker av först? Kolla nu kommer han närmare....Whoa, såg du han vek av. Såg du, såg du, såg du? Hah. Vilken chicken..."

Sen övergick han till att be mig om råd med hans livsproblem. Hurvida han skulle donera några utländska landslagströjor till polare eller behålla dem och invänta eventuellt samlarvärde. Höll mig vaken ända hem iaf.



*Hockeyspelare jag kan. Foppa. Sundin. Och nån till. Öh. Eh..Youngblood?

8 comments:

Ängeln said...

Underbart! Du skulle dragit upp Youngblood som en verkligt levande figur. Det hade ju varit succé..

A. said...

Snyggt att få in Youngblood. Mycket snyggt.

Men ärligt.
"...Killkusinen -Du?..Det är ingen risk att de tar fel på vägen och landningsbanan va?..."

Kan du inte fråga hur ofta han hört talas om det problemet?

Anonymous said...

Ha, ha - geologiskt fenomen. Hur sjutton kom du på det?
(Inte ens jag, som är geolog, hade nog krystat ihop nåt sånt...) ;D

emster said...

Min dator är så slö (är på landet) men jag såg Jihde på tv - och han har klippt sig! Försökte gå in här och meddela dig men men dator fuckade ur, så himla irro! Jag varnar igen när jag ser honom!!

Ha det gött!

Ninde said...

ängeln: He,he..ja han är en klassiker..:)

a: Ha,ha du när det gäller Killkusinen har jag slutat att försöka hitta någon logik i hans tankar.

Utgår ifrån att det var ett led i hans favorithobby, "låt oss se om vi kan skrämma upp kvinnliga kusiner med insinuanta kommentarer". Dock fullständigt bortkastat på mig att försöka skrämma mig med något som har med flyg att göra...;)

Ninde said...

åsa: Hur jag kom på det? Tja, kändes som dax att byta ämne. Sen så är ett av samhällena han nämde ett utbräglat gruvsamhälle där mycket kretsar kring gruvan.

Kan eventuellt ha gått nån kurs någongång i forntiden. Typ. Jag är inte superentusiasten som tillbringar varje helg på exkursion med min stenhammare men kan tycka att det är ett fascinerande ämne. Läser gärna mer om ditt jobb på bloggen.. :)

emster: Har Jihde klippt sig? For real? ( And Hell just froze over? )

Honom slipper man tydligen inte ens när man lämnar stan. Såg en stund på filmen på båten. Gissa vems som var med och spelade sig själv? Aaagh, säkert en konspiration av hans elaka fanclub..:D

Anonymous said...

Aah! Tyvärr jobbar jag inte som geolog, har bara utbildningen. ;-) Det svängde i livet lite. Bara lycklig (eller olycklig i finanskrisens dagar) delägare i lite olje- och gaskällor i USA nu förtiden. Men kanske kan dra fram några anekdoter från geologi-tiden på bloggen, det är ett släkte för sig. ;-) Och kan säkert svara på frågor om du vill ha mer på fötterna när du hockey-pratar. :D

Ninde said...

åsa: Aha..ovanligt. Men coolt! Hoppas cowboyekonomin kryar på sig då :)

Ser fram emot att höra lite geo anekdoter. Jo nog är geologer ett släkte för sig alltid,ha ha.
(Present company excluded ofcourse ;)

Kanske kommer lite hockeyfrågor med. On a need to know basis :)