Monday, September 22, 2008

Trasseldag

En sån där dag. Då man utömt all jobbenergi redan tidig eftermiddag. Då man på allvar funderat hur det skulle kännas om vissa saker var comme il faut i svenskt arbetsliv. Som om det var helt accepterat att bara lägga sig ner och ner på golvet sparka och skrika en stund som en godisnekad unge i en ICA butik. Få ut lite frustrationer. Sen resa på sig, borsta av dammet och fortsätta jobba som om ingenting hade hänt.

Eller på det där som en äldre man i samma bransch en gång berättade.
Att när han för ungefär 100 år sen började sitt första jobb hade det företaget en huggkubbe i källaren och lite ved. Trots att vedpannan inte användes längre. Men för att den som haft en dålig dag med jobbiga kunder skulle kunna gå ner och avreagera sig lite. Vi har skämtat om en 2.0 version av samma sak på nån AW. En säck att boxa lite på i konferensrummet. Dagar som denna känns idén inte helt främmande...

6 comments:

Ängeln said...

Apropå att lägga sig ner på golvet och sparka...

http://www.1000apor.se/blog/bli-aldrig-foer-full-pa-kundmiddag

och klicka vidare till kunden..

404 said...

Sandsäck låter som en bra idé. Gärna i ett inglasat rum, så folk inser att "just idag kanske vi inte ska ta och hitta på dumheter som påverkar Ninde". :)

emster said...

Efter förra veckan (då jag åkte hem och grinade på fredagen) har min chef nu l o v a t att köpa en boxsäck som jag kan få slå mig trött på :-)

Så jag hajjar precis vad du menar...

S said...

Redan klockan halv tio fick jag mitt första jobbsamtal som fick mig att vilja dunka huvudet i bordet. Tålamod tålamod. Förklarar. Personen väääägrar förstå. Förklarar igen. Personen kommenterar det jag just förklarat på ett sätt som får mig att förstå att han inte vill förstå. Förklarar igen. Trots att jag helst vill halka in under bordet och skrika och sprattla.

Miss Baglady said...

Jaaa boxsäck hade passat igår. Vad var det med den dagen egentligen? Hoppas idag blir bättre...

Ninde said...

ängeln: Ha,ha storartat! *flinar skadeglatt* :D

404: He,he starkt initiativ. Kanske något för skolvärlden med, för frustrerade elever iaf? :)

emster: Hur fick du honom att lova det? Snyggt jobbat, förväntar mig rapport om det..:)

s: Älskar ditt sätt att uttrycka dig ibland. Man förstår precis...folk som inte vill förstå är såå tröttsamma!

missbaglady: Var nog en o-dag..:/