Thursday, September 25, 2008

En onsdagskväll i Storstaden

Ger man sig iväg ifrån den. Men först hasta hem något försenad. Upptäcka Killkusinen sittandes i trappen utanför lägenheten. Som man i ett svagt ögonblick sagt kunde åka med. Som vanligt hade han glömt koden men blivit insläppt av grannen vi kallar "Den Pratsamme".

Den pratsamme hade pratat på honom. Länge. Fått ur honom att vi skulle på 30årsfest mitt i veckan. Erbjudit sig att köra oss till festen. Dragit tillbaka erbjudandet när han blev upplyst om att festen skulle hållas utanför stan. En bra bit utanför. Först då lommat in till sig.

Lastar av kassarna och lägger sista handen vid presenten samtidigt som jag skyndar mig att göra mig i ordning. Allt medan Killkusinen bläddrar igenom mina dvd:er på jakt efter något att låna. Sen övergår han till att snoka runt i mitt kylskåp. Ställa dumma frågor. Som varför jag har parfym i kylskåpet men ingen mandelmassa han kan sno.

Baxar in den personligt utformade presentkorgen i baksätet och drar iväg. Så långt radiotäckningen på någon form av vettig station räcker. And beyond. Det är först då det blir uppenbart vilket misstag det var att låta Killkusinen bidra med musik till den sträckan. Tror inte ett ögonblick på att Russian Lullaby bara råkade komma med av misstag.

4 comments:

Anonymous said...

Nä, självklart inte. Russian Lullaby kom förmodligen med för att du älskar den.

I smyg.

:P

Ninde said...

simon: Inte då ;) Mer för att han känner till min inställning till E-type och tog tillfället i akt och retas lite..

Och nu har den där förbaskade låten dessutom satt sig på hjärnan..:/

Miss Baglady said...

Haha, härligt:)

Det var länge sen man hörde de där låtarna. Undrar om de fortfarande kör 90´s ute nånstans?;)

Ninde said...

miss baglady: Säkert nånstans. Eller så får vi vänta 10 år tills och det blir riktigt retro..;)