Tuesday, September 09, 2008

Helgen II

Hon beundrar mina naglar. Jag ler och anförtror henne att de är resultatet av att jag har lättat en smula på mitt hårdnackade motstånd mot allt utöver sporadiska Berocca-shots. I've crossed over to the dark side. Beträtt kosttillskotts djungeln. Nu när jag dragit ner på latte konsumtionen blir det lite lite mjölkprodukter så jag tar Kalcium tabletter vilket direkt ger snyggare naglar. Klappra-uppfodrande-när- folk-tar-tid-på-sig-längd.


Hon nickar gillade över tilltaget, själv har hon ett fler kosttillskott än apoteket i kylskåpet. Är helnöjd nöjd med mig själv ända tills hon tillägger "-Men du kompletterar väl med magnesium?" Fan. Jo jag vet att Kalcium och Magnesium är parhästar och påverkar varandra. Men jag hade någon sorts naiv bild av att Magnesium:et i kosten skulle täcka upp det. Trodde jag hade gjort något duktigt. Var rent av nöjd med mig själv ett tag där.

Vad sjutton nu det var som innehöll mycket magnesium. Gurka? Kiwi? Potatis? Cal-Plus för hästar? Nån som har en "Näringslära för Högskolan" liggandes och skräpandes hemma kanske? Och jag som tyckte jag varit så cleaver. Kompis är i sitt esse nu när hon för en gångs skulle får prata kosttillskott. Jag tar en djup klunk av den hemgjorda mojiton innehållande ett suspekt omyntaliknande blad och försöker leda in samtalet på något annat. Allt för att försöka mota bort bilden av hur jag kommer att rasa ihop i en liten urkalkad hög som straff för min okunnighet.

I övrigt lärde jag mig:
* Att få ljud i en bastuba är inte svårt. Men tungt.
* Om man inte är någon stjärna på snowboard ska man hålla sig långt ifrån wakeboards med. Långt ifrån.
* Att jag någongång måste lära mig texten till den andra versionen av Bamsevisan med. Den barntillåtna.
* Att det borde finnas någon begagnade kläder allergi som gör det okej att tacka nej utan pinsamheter och omsvep när någon frågar om du vill ha de där kläderna de själva inte kommer i mer. De där som du hellre skulle gå naken än ertappas offentligt klädd med.

6 comments:

Felicitas said...

Hahaha! Du skriver alltid så underhållande!! :D

Men kalcium kanske jag borde ta... Jag tar ju magnesium (ibland åtminstone).. ;P

A. said...

Hehe. Varför är det så svårt att tacka nej med en lögn som att tex din garderob är full redan?

Eller säg vad du tycker, då kanske tom killar skulle fatta hehe...

Ninde said...

a:
1. Därför att alla tjejer i bekantskapskretsen har fulla garderober. Men inget att ha på sig ;)

2. Säga vad man tycker i klartext så att killar fattar? Det är ju ungefär ett lika stort regelbrott som om ni plötsligt skulle börja fråga efter vägen eller förstå hintar..he he

A. said...

Nu ska du inte hänga upp dig på att garderoben var full. Det var ett exempel. :-)

Hintar? Ett för mig och mina killkompisar totalt okänt begrepp. Vi känner till meningar, pikar, hån, elaka tilltal, spontana glädjeyttringar, rena taskigheter men hintar?

Vad är det...

Miss Baglady said...

Pumpakärnor och solrosfrån is the shit för att få i sig magnesium:)

Ninde said...

a: *lol* Att ni aldrig lär er..;)

missbaglady: Tyvärr är de också räått energitäta. Men tack ändå för tipset ! :)