Tuesday, September 16, 2008

Lördag: Sista kvällen med M'et.

M kommer över till mig och vi gör citronkyckling i ugn. Medtagandes vin för att dränka våra sorger. M ska flytta från stan. M som varit den som rotat sig och stannat kvar i Storstaden när vi andra flugit och farit hit och dit. Nu har hon egentligen redan i stort sett flyttat. Fick nog av en labil chef och Storstadsstress. Jag tycker hon gör rätt.

Är glad för hennes skull. Har sagt att jag tusen gånger hellre vill att hon sitter nån annanstans och är lycklig än här i stan och är olycklig. Även om jag kommer att sakna henne som tusan. Liksom vant mig vid att ha hennes sjukt smarta hjärna som back-up till min egen inom lunchningsavstånd. Visst kommer vi hålla kontakten och hon kommer hit ibland i och med jobbet. Men inte på samma sätt som nu.

S har å sin sida deklarerat att hon inte för sitt liv kan fatta hur nån kan vilja flytta ut från stan. Frivilligt. Att M är en svikare som lämnar henne just nu när hon ska leva livet och fler och fler skojiga singelkompisar förvandlas till aptrista sambos. Med en avslutande harang på temat; Hur det nu snart bara fanns en vettig person kvar att umgås med /nick mot mig/ och att hon nu hoppades att jag tog mitt ansvar och inte hittade på några dumheter som att fly stan, skyndar S vidare på nån jobbfest. Jag och M går till det lokala vattenhålet istället. Där han som vi känner lite jobbar.

Han hejjar. Nickar mot musiken och påstår att han ju har sagt till tjejen som sjunger den att han ska ha royalties. "-Ja..hör ni inte? Hon sjunger ju om mig ju:" "You've got the sweetest ass in the world.." nynnar han och snurrar runt så att vi verkligen kan beskåda hans jeanshäck. Jo, han är allt bra kaxig nu. Har nytt självförtroende i form av en tio år yngre tjej. En som just gått ut gymnasiet och tycker det är skithäftigt att han har både jobb och hyfsad bil. Hans nästan 30 åriga killkompisar måste vara gröna av avund. Hoppas tjejen har tillräckligt med skinn på näsan för att ta ner honom på jorden lite innan han blir alldelles odräglig bara.

7 comments:

A. said...

Haha. Han orkar max i två månader... :-)

Ninde said...

a: Vis av erfarenhet? :)

A. said...

Hehe... Kanske kanske inte... :-)

Peppe said...

Folk i 30-års åldern med tonåriga flickvänner gör mej så trött.

Anonymous said...

Ibland bara måste man fly.

Men hur var häcken? Het?

Ninde said...

peppe: Ja. Dem själva med om man ska tro a..;)

kim: Typisk fotbollspelarhäck. Helt okej således..;)

S said...

Håller med Peppe.