Wednesday, June 13, 2007

Jodå jag mår bara fint. Host. Harkel. Host.

Hann precis avsluta viktigt möte igår innan T-lymfocyterna åkte på fetdäng av bacillerna. Outbreak. Stod i en liten mysig affär på vägen hem. När jag kände en tår trilla ner på vänstra kinden. Sådär som de gör när man anstränger sig för att inte hosta lungorna ur sig rakt på personen mittemot. Tyckte expediten gav mig en förskräckt medlidsam blick..

Man går hem för att ta det lugnt. Blir rastlös. Att i det läget gå en långpromenad för att köpa glass* det kanske inte var min smartaste idé. Har hostat hela natten. ** Dessutom har jag lyckats tacka ja till fest med tjejgänget i helgen. Önsketänkande är nog min favoritsport.

*Glass. Jo jag vet. Men beslutade att det var så synd om mig att alla normala för- festliga dietregler upphörde att gälla. Att glass dessutom var bra för en ond hals. Botande rent av.

** Vad tror ni? Det är nog tbc va? Jag kommer automatiskt att förvandlas till Nicole Kidmans rollsfigur i Moulin Rouge. Blek, spröd och avsmimmad i Ewan Mc Gregors armar? (As opposed to not so glamourous cold-cough?)

10 comments:

Anonymous said...

Jag skulle ställa upp om jag fick hänga i hans armar.."thank you for curing me from my ridiculous obsession with love"...snor, snörvel..
Krya på dig flickan!

Anonymous said...

Det är klart att det är synd om dig *hivar över massa glass*
Kram

Björnen said...

Det måste vara TWAR eller möjligtvis Ebola. Dags att lära sig dricka whisky nu då eftersom det är enda boten.

Krya på dig!

Kim da Costa said...

Jamen visst! Glass är definitivt botande så ät en massa så slipper du oroa dig för att göra en Moulin Rouge.

Rollx said...

Ibland måste man unna sig lite glass. Det finns nog tid att dieta senare. :)

Ninde said...

Favoritfilosofiskan: Tack. Åh..snart dax att se om den rullen..snyft! :)

tania: Åh..smarrigt :)

björnen: You think? Men whiskey smakar ju hemskt! Kan man inte substituera det med något drickbart? (Är du skottsk eller irländsk whiskey fan?)

kim/rollx: Tack för det. Fast jag har inte ramlat dit än idag. Och rollx. Det är exakt två och en halv dag kvar att leva sunt och tillfriskna på... ;)

Björnen said...

Du får helt enkelt tvinga dig att tycka om det!

Mestadels skotsk, bara den inte är för rökig. Men jag är inte inte fanatisk på något sätt. Gällande whisky i alla fall... ;)

A. said...

"T-lymfocyterna åkte på däng av bacillerna"

Låter som en rubrik i Blandaren späckat med kass KTH-humor. Förmodligen hade det i så fall handlat om hur skäggiga män i overaller med mössor med tofsar från "materialteknik"spelat brännboll mot "laboratorieutbildning 300 000 poäng" och förlorat.

Men vad vet jag...

förresten fick jag fylla i "qabrnuet" som kod och om man säger det snabbt så blir det Cabernet vilket kan betyda att du ska dricka vin för att bli frisk. Och då utan skäggiga män som skriker Blandaren så fort det blir en tyst sekund...

Ninde said...

a: Eh, t-lymfocyter är väl typ strax ovan vårdbiträdes nivå..

KTH ja. You would know, would'nt you? ;)Fast om KTH skäggon varit inblandade borde det hela väl illustrerats av negativa grafer eller? :)

Cabernet låter däremot som en hit.

Frederick said...

Fick tips av en vän:
"Tappa upp ett varmt bad. Lägg dig själv däri och ha med dig en flaska konjak som sällskap. Låt flaskan guppa i det varma vattnet. Ta en slurk då och då så är du frisk nästa dag."
Jo men tjena... Jag mådde tjyvtjockt hela nästa dag och förkylningen höll säkert i sig tre dagar längre än om jag låtit bli "kuren". Jag tror numera på glass som den definitiva förkylningskuren! Man mår i alla fall inte sämre av den...