Tuesday, June 26, 2007

Midsommarafton- Fest 2

Dubbelbokad som jag var, avvek jag och tjejkompis för att glädja ett annat sällskap med vår närvaro. Värden var en kompis brorsa och vi fick ett Storartat mottagande. Det fjäskades och trugades på en drinkar. Både kill o tjejbekanta kommer fram och säger så snälla saker att jag blir alldelles rörd. Och får lite dåligt samvete för att jag hört av mig så lite på sista tiden. För det är något med Kuststadens invånare som gör att det är lätt att trivas här.

Sedan följde kvällens:

*Femkamp. Med vad som troligen kan vara tidernas sämst genomförda fotbollsaktitet. Om jag säger att jag framstod som duktig, så får ni en uppfattning om hur låg nivån på vissa av deltagarna var. Men kul hade vi. Speciellt åt det fåtal riktiga fotbollsspelare som försökte styra upp det hela.


* Doktor Jäkel and Mr Hide.
Kompis pojkvän. Som vanligen ler besvärat och skruvar blygt på sig när det motsatta könet försöker prata med honom. Som när vi anlände tydligen uppnåt den ideala promillehalten. Och nu skuttar han fram och kramar om mig och är jättegulligt men småblygt pratsam. Inte den vanliga fylledyngan utan noga uttänkta vettiga små saker saker. Förvånande för att komma ifrån honom. Känner hans tjej rätt väl, men kanske har jag missbedömt honom. Kanske är han inte så präktigt tråkig som alla tror. Hoppas det för hennes skull.

*Osannolika: Jag och en Kuststadstjej. Som är så olika som två människor rimligen kan vara. Men har så sanslöst kul ihop. Varje gång.


*Fotbollssnack: Med en söt spelare. Som jag raskt förlät för att han försökte få domaren att dömma offside till hans lags förmån en stund tidigare. Men vi vann..he he.. Jag kläcker ur mig nåt, som jag själv tycker låter oerhört klyftigt, om offensiv kontra defensiv spelteknik. Därmed inte sagt att jag hade behövt höra saker som "fotbollslaget på resa". I specialversion för att få den iofs trevlige fotbollskillen att framstå som mogen. Men han är kul. Social.Globetrotter med tusen och en stories. Och tillräckligt gentleman för att låna mig sin stoora tröja när det blir kyligt i natten. En sån där stoor killtröja som man kan känna sig liten och älvlik i. Som jag ett tag saknat att inte ha någon att tjyvlåna av längre...


*Nordic Black Cocaine¤: "Or Snus, as we say in Sweden".
Populär pojkdrog i Hemstaden. Även ett allt större antal tjejer i fördärvet. Som jag alltid avböjt. Men i ett anfall av "nu ska vi minsann visa att vi har rötter i Hemstaden" i kombination med alkoholens verkningar framstod det hela som en god idé. Påssnus som verkade en aning mindre vidrigt än löst. Publik. Jordens kick¤¤. Självfallet kunde jag inte Storstadsmesigt spotta ut eländet när det började svida i tandköttet. Bytte bara diskret plats på det och lät effekten riktigt kicka in. Försäkrade att det var en barnlek. Sedan var jag tvungen att diskret avvika en liten stund. Hitta en lugn vrå och sätta mig ner tills golvet slutat snurra. Omigod. Don't go there säger jag bara. Never ever again. Håll er till sex och rock and roll istället.


*Orättvisa:

Att det på den sista festen verkade vara en lätt övervikt av killar innebar att man vid varje tillfälle hade ungefär 5 killar som tävlade om att roa en med skojiga historier. Sprida skvaller om gemensamma bekanta (som Killkusinen), reseberättelser och legendariska missöden. Först blir jag lite konfunderad. Jag är visserligen kompis med värdens syrra, men killar brukar ju alltid hålla varandra om ryggen. Men så förstår jag. Det framställs alltid som att alla andra killar är omogna skitstövlar. Själva är de grabben hela dan. Men det är sött iaf.


*Kvällens kommentartopp:

-"Men när det är nyårsafton får man vara såhär full..." (Full granntjej)
-"Du, det är typ midsommarafton idag.." (Hennes kompis)

-"Du, tror du han med geväret somnat nu så att vi vågar gå förbi och plocka blommorna nu?" (Tjejkompis till mig. )


*Sanndröm?: 7 sorters blommor under kudden. Plockade i tystnad tillsammans med tjejkompis dock långt efter midnatt... Snusspeedad och allt tog det ju ett tag innan man somnade. Men när jag väl gjorde det så drömde jag såklart om pojkar precis som Kim här på bloggen förutspådde. I pluralis.

Drömde om pojkar som spelade fotboll. Och festen kvällen innan fast med fler snygga killar. Och en som satt vid min sida som jag inte såg ansiktet på. Bara hans röda jacka.

Tack som f-n. Hur ska jag nu kunna välja? Veta vem av dem som är drömprinsen?



¤ Så fick vi veta varför Killkusinen kom hem utan snus men med ett belåtet flin, från senaste utlandsresan. Dock hade det kanske underlättat något om han upplyst de imponerade utlänningarna om att snus bör intas genom munnen.

¤¤Jodå jag är skötsam nog att få en kick av snus. Sen mådde jag illa. Fast säg det inte till nån.

17 comments:

A. said...

Aha. En kommentar om offensiv kontra defensiv spelstil vid offsideregeln. Sånt gör mig glad att du kan Ninde. Riktigt glad. Du är välkommen på fest när som helst ;-)

Ninde said...

a:Ha,ha det beror på. Har du en röd munkjacka? ;)

A. said...

Vill du att jag ska ha det? ;-)

Anonymous said...

Jag kan bidra med en o anna floskel också ;)

(vad sägs om "han sprang upp på löktarn o köpte korv" eller klassiska "den finten läste jag i gårdagens tidning" eller "Vilket jävla stolpskott" (fungerar även i sociala sammanhang)).
Iaf - femkampen måste ju ha inkluderat en ölhävartävling på midsommar? Tog du den?
Och snus är skitäckligt. I början. Så prova inga fler gånger, för då kan du sluta som jag :D

Anonymous said...

Det var väl inte "normal" storlek på snuspåsen du testade?? OMG. Du vet, snus portionerar man efter kroppsvikt, "mini" för oss tjejer. Och helst ska det vara den "torra" sorten så man slipper snusränder i mungiporna.. (fast det är sällan man får tag på den om man inte har eget för killar tycks avsky den "som att ha en tampong i käften som min man säger).

Verbal Kint said...

Har du vägarna förbi är det bara kul! Finns inte så mycket där än, men det kommer...

Kim da Costa said...

Ibland är det ju underbart att umgås med någon som är totalt olik en själv. Det uppstår sådan.. dynamik.

Mr K said...

Aj då,du har visst snubblat över alla mäns stora hemlighet ;)

Det är precis så man gör,får alla andra män att framstå som primitiva puckon för at framhäva sig själv.

Fast inte jag.Men de andra...

Ninde said...

A: Bara om du skippar snuset ;)

Filo: Honey, ibland blir jag riktigt impad av dig! Hade du tre bröder storebrorsor eller har du lärt dig allt eftersom? :)
Fast stolpskott brukar vi använda i tjejgänget med. Om killar..he he
Nope ingen ölhävartävling. Vilket var en evig tur... ;)

Ingen risk. En gång räckte mer än väl :( lite för fåfäng för att knalla runt med en prilla med. Kör du påse eller löst? :)

Gina: Snusar du också?!Ha,ha.. Det var då f-n vad alla kan snus utom jag ;) Fick vad som kändes som "tampong i käften" sorten av en tjej som snusade. Som iofs var rätt mycket längre o större än mig .. ;/

verbal kint: Tack! Ska kolla in..

kim: Ja, dynamik. Och spännande nya infallsvinklar på tillvaron.

mr K: Nej, självfallet inte du.
Men de andra..he he *L*

A. said...

Filosofia: Offensiv kontra defensiv spelstil är ingen floskel... Lovar. :-)

Ninde: Skulle kunna säga detsamma...

Ninde said...

a: Ouch..den tog :D Men sannolikheten att du tar en prilla igen är väsentligt högre eller hur?;)

Rollx said...

Är det mycket snusmumrikar här ?. Här är en till.

Usch ! näe man borde sluta med eländet.

Ninde said...

rollx: Rena snusmumriska årsmötet ;) Antar att du kör lössnus dessutom..?

Anonymous said...

Varvar tjejportion med "tampong-portion". Och jag är också lite fåfäng, så jag brukar inte skylta med det..haha.
Ang floskler - ett gäng tjejkompisar som spelar och är galna i fotboll. Det rubbar väl av sig..;)

Ninde said...

Filosofia: Okej..sånt brukar vara smittsamt ;) Var faktiskt lite kul att kicka boll i helgen. Evigheter sen sist.. kanske borde skaffa en sån boll också. Att kicka lite rutor i bostadsföreningen med ;)

Rollx said...

Både och, men det blir nog oftast lössnus. Svar ja, det är lite "äckligt" att snusa. :)

Ninde said...

rollx: Ja, det är äckligt med snus. Utom möjligen det där nikotinfria Nonico då..;)