Friday, December 08, 2006

Fredags Flipp

Varför?

Jag har inte barn. Inte 3km att släpa vatten från närmaste brunn. Jag är fortfarande ung och hyfsat tränad. Jag jobbar inte nattskift på fabrik. Jag borde vara jättepigg.

Varför är jag då så fredagstrött? Många av mina kompisar med. För unga för att känna så. Veklingar är vad vi är, hela bunten. Därför blir det såklart utgång med singelkompis S ikväll. Frågan är som vanligt kjol eller byxor?

Varför går klockan så sakta på fredag em. Men fort på måndagmorgon när jag är trött?

Varför har jag inte fått någon inbjudan till den där Nobelfesten i år heller? Måste nog ta ett snack med den där brevbäraren..

Kan inte radion sluta spela "The Rose" i tid och otid. Får otäcka impulser att sjunga/spela med (tack för det kommunala musikskolan).


Rymdresan. Herr Fågelsång. Vill bara veta en sak. Exakt vilka kraftuttryck undslapp honom när han inte fick raketa iväg? Eller är han sådär omänskligt überpsykologisk och går direkt på plan B, utan omvägen via mänsklig ilska?

5 comments:

A. said...

Kjol kjol kjol...

Tom Tintin kom iväg till rymden och han hade med sig Kapten Haddock och han svor ju som en bortsbindare så rymden rycker nog bara på axlarna åt Fuglesangs små eder...

fredagströtthet är dessutom en mänsklig rättighet. Kommer klubbas igenom som en lag i Geneve senare i år tillsammans med att alla har rätt till rent vatten...

Rollx said...

Fugelsang ser ut som typen som utbrister tyst för sig själv. Tusan också ! eller sjutton också !. Han ser alltid så glad och kontrollerad ut. Den perfekte astronauten.

En annan skulle vråla. Kom igen ! stampa för h-lv-te på gasen !!!.
Men då är man inget astronaut material. :)

Anonymous said...

Fuglesang är lyckligtvis skolad att förstå allt, från kvarkar till kosmos. Vi är några av det slaget. Såklart han inte blir förbannad. Finns ändå ingen som hör, i ett gudlöst universum...

"Ingen hör ditt skrik", var ints det en (B-)skräckfilm, förresten?

Anonymous said...

Alltid kjol! Vore jag kvinna skulle jag alltid gå i kjol. Kanske då och då i någon strikt dress med vilt hår som kontrast.
Fredagströttheten är som a. säger ovan en mänsklig rättighet men visst är det trist att man bara längtar efter sängen efter en lång vecka.
Hoppas du har en MASSA härligt att blogga om efter utgången :)

Ninde said...

rollx: Håller helt med. Kom igen nu "stampa för h-vete på gasen" ha ha..så klockrent! :)

h: "Vi är några av det slaget". Ingenjörer, fnys.. avundas er känslobefriade logiska analys av tillvaron ibland. Förstår den inte, men den verkar praktisk.

kim: Har du missat den nya manskjolen som hantverkare har? Svart med massa fickor på...?:)