Thursday, September 06, 2007

I fredags ja...

Det började inte så bra. Chockvågorna från torsdagens avslöjande hade knappt hunnit lägga sig innan det var dags att ladda för en sedan länge planerad utgång. En coolpack på ögonen och snabb omsminkning. Sedan möta upp gänget utanför den Gröna Lunden. Middag. Femkamp.

Först middag på Grönan. Vårt gäng och fem miljoner grabb/jobb gäng. Något restaurangorganisatoriskt geni hade kommit på idén om gemensam toa. Så jag och tjejkompis får genomlida hur ett gäng överförfriskade snubbar låter i toakön. Vi kommer in. En kille är inne på toa. Hans fem polare står utanför och kommunicerar på det sätt som bara ett gäng lätt förfriskade tjugonåntingåriga grabbs kan göra:

"-Nöööh...eru klar snart? Fan..öh göör du därinne?"
"-Öh, vafan skaru komma in och hjälpa mig eller?"
"-Nä, den lille får du fan hålla i själv!" (insert rått asgarv från polarna.)

Killen kommer ut och blir aningens röd om kinderna när han inser att det nu står ett gäng tjejer i kön med...

Jag och tjejkompis suckar och himlar med ögonen. Rätt glada att vi inte behövt göra lumpen med en massa snubbar.

Så delar vi upp oss i femkampslag. Seriösa. Taggade.Tävlingsinstinkten vaknar när jag hamnar bredvid kompis killes polare. Han som jag tidigare uppfattat som ganska dryg men ikväll ska ändra åsikt om. Kanske var han bara lite osäker förut, för ikväll är han avslappnad och ganska kaxigt kul. Exakt en sån motståndare jag behöver för att jag ska morska upp mig och ge järnet. Jag tar det lugnt med drickat och det går bra. Jättebra. Tills luftgevären, där jag fumlar lite innan jag får in tekniken och avslutar med bullseye. Här försöker jag och övriga tjejer lansera teorin om att de i sällskapet som gjort lumpen borde få dricka en extra öl innan skyttegrenarna. För att jämna ut oddsen för oss andra.

Sen misslyckas jag kapitalt med att skjuta slangbella. Som den goda förlorare jag inte är kan jag ha fräst något i stil med "jag är tjej ju, tjejer skjuter inte slangbella." Så är det dags att sätta basketbollar i korgar och jag får äntligen höra de ljuvaste ord en finnig femkamps personal kan yttra:"kom igen nu tjejen, du utklassar honom ju!"Och det gör jag. För jag lever fortfarande i tron att jag egentligen skulle kunnat bli basketproffs*.

Sen kommer min paradgren, där det ska bankas grodor för kung och fosterland. Jag knappar in men slutar på tredjeplats** av 7 stycken. Men jag slår killkompisen. Sen traskar vi runt och åker lite. En tjejkompis köper rosa sockervadd. Jag och annan tjej åker bläckfisken. Jag av nostalgiska skäl. Hon för att "man får plats med handväskan" i den. Vi garvar åt hennes kommentar och känner oss skitgamla bland alla fjortisar. Sen skjutsar hon oss hem genom stan med nya Cd:n på högsta volym och livet känns ganska okej. En stund.

* Gillade basket i skolan. För kort för att spela vidare i nåt lag sas det. Trots att jag framhöll hur duktig jag var på att hoppa. Fortfarande lite sur över det.
** Nån som vet var man kan hitta en decent slangbella att tjyvträna med hemma? För då jädrar...

8 comments:

A. said...

Vet var man kan hitta en decent slangbella, fråga närmaste 10-åring om han kan fixa en åt dig. Säg att du köper ut som tack ;-)

Rollx said...

Vad sägs om att införskaffa denna ? Pro diablo 2 slingshot. Frääänt namn va ? ;)

Nämen. Om man Googlar man lite, så finns det lite slangbellor, att köpa.

Här kommer nåra svenska sidor.
fritidochprylar
och slangbella.nu

Landbandy var min favvis i plugget, och var rätt hyfsad på det.

Peppe said...

Skönt att du är tillbaka.

Anonymous said...

Men? Numret då? Och alla snaskiga detaljer?

Va fan...?

Anonymous said...

Jag ser framför mig hur ni suckade och himlade med ögonen. :D

Jag genomled den där femkampen med ett gäng truckflator en gång.
De vann allt. Så klart.

Ninde said...

a: *tss* Köpte en åt närmaste tioåring (systersonen) för ett tag sen. Ångrade nästan genast att jag inte köpte en åt mig själv med ;)

Och jag köper inte ut. Kan folk inte koka egen saft får de dricka svagdricka. Typ.. ;)

rollx: coolt namn! Ska kolla in den..tack!
peppe: Glad to be back ! :)
Simon: Men vad otålig du var för en norrlänning då? ;) Hä blir väl fler dagar. Kommer inlägg om. Ska bara jobba lite först.. :)

kim: Truckflator? Just as scary..ha ha :)

Anonymous said...

Att banka grodor är också min paradgren; uhh vad säger det om oss? Mycket uppdämd ilska inombords eller bara snabb reaktionsförmåga?

Ninde said...

gina: Ha,ha kanske en kombination? :)