Thursday, September 13, 2007

Mittiveckan shopping II

Tar adjö av kompis och beger mig på hemväg emot en efterlängtad middag, blev liten lunch och kompis är inte direkt ätartypen. Alls. På väg hem, förbi fina varuhuset springer jag på en annan kompis kille. Han vars arbetskläder mest består av Armani kostymer. Han hejdar mig. Är på väg att köpa lite kläder inför en nära förestående resa och behöver smakråd. Han är en snäll, avslappad kille. Med en high maintenance tjej som jag känner. En tjej med ganska bestämda åsikter. Om vad som är god smak och inte. Som gärna bistår sin sambo med den stil hon anser att han saknar.

Nyligen hade han försökt ekipera sig på egen hand. Glad i hågen hade han anlänt hem fullastad med påsar och inväntat beröm för sitt initiativ. Det hade inte fallit väl ut. Slokörad hade han fått återvända till butiken och lämna tillbaks varenda plagg.
Nu måste han snabbt hitta ett visst plagg. Problemet är att hans tjej befinner sig i en annan stad ett par dagar. Så nu stod allt hopp till mig. Ville jag följa med som smakråd? Självfallet kunde han bjuda på sushi* sen. Som tack för hjälpen.

Klassiskt fall av shopping emergency. Klart man ställer upp. Vi travar in i den där butiken som börjar på Hugo. Killen är 30+ och livrädd för att klä sig för gammalt bara för att hans jobb har strikt klädkod. Så får han syn på en backslick-valp i öfvre tonåren som provar och hänger tillbaks en kavaj. Oroligt frågar han valpen om han inte gillade kavajen. Valpen ler artigt och svarar, "-Jo, visst var den okej. Men jag kände mig lite väl som min pappa i den..."

Kompis pojkvän ryggar förskräckt tillbaks inför tanken att se ut som någons pappa. Strax innan stängning hittar vi en annan snygg kavaj. Lite engelsk stil sådär. Jag peppar honom, försäkrar att den sitter snyggt, att färgen matchar hans ögon. Att hans tjej kommer godkänna den. Lite rörande att en kille som är så tuff på jobbet kan vara så osäker när det gäller andra saker. Tacksam för hjälpen tar han den. På öppet köp** för säkerhets skull.


* Han vet att jag är sushi beroende. Vi lunchar då och då på samma sushiställe.
** Subject to girlfriend approval som det så fint heter.

3 comments:

Anonymous said...

Så bra att du kunda hjälpa honom lite. :)
Alla (?) behöver vi lite hjälp mellan varven.

Rollx said...

Dig skulle jag behöva, när jag väl står inne i en klädbutik. Vill inget annat än att fly i vild panik därifrån !

Trevlig helg Ninde.

Ninde said...

kim: Don't we all ;)
rollx: Vill du fly står du inne i fel butik. Tro mig ;)

Ha en bra helg du med! :)