Tuesday, November 14, 2006

Dagens oönskade

Amen fan. Inte han personligen alltså. Men hur tänkte jag när jag gick med på att lägga ett möte 8am en måndagsmorgon. Spenderade söndagskvällen med middags hos tjejkompis S. Sedan skulle saker förberedas. Så var det sjukligt snabbt morgonen därpå. Montag.

Jag travar yrvaket gatan fram när jag ser honom. En man som står stilla med ryggen till, utan hund. I färd med att själv markera revir om man så säger. Inte i parken runt hörnet utan självfallet vid en korsning. Instinktivt tittar jag bort och skyndar på stegen. I valet mellan de få möjliga offer som är ute såhär tidigt (mig och en kvinna närmare 40) väljer han det yngsta och blondaste. Iklädd röd jacka dagen till ära, som S säger klär mig. Som är helt okej för S att säga.

Däremot är det inte okej för honom att haspla ur sig samma sak när han kommer ikapp mig.
Jag ökar på stegen, han är nykter och vältränad och hänger lätt på. Jag bär skor man inte springer i. Dagen till ära dessutom lastad med den bärbara, div jobbpapper samt träningskläder.
Inte läge att bara be honom dra och riskera att han flippar ur. Så som den väluppfostrade flicka jag är svarar jag som goddag yxskaft och hoppas att han ska fatta vinken. Det gör han inte.

Tillslut besvarar jag hans frågor med en demonstrativ gäspning.
Han:- Du är väl inte morgontrött tjejen?

N:-Hrm...(men ge upp nångång)
Han fortsätter med lång harang om vikten av att sova på natten...
N:-Ahrm.. (Om jag vore gift med dig skulle jag också föredra att sova på natten)

När han kommer in på den gudomliga kärleken får jag nog och fräser till.

Han: -Är du troende?

N:-Vafa..(snyggt jobb Försynen, varför nöja er med att sända ett ordinärt morgonpervo min väg? Nej, ni skickar självaste Jesus pervot. Nu även i morgonupplaga alltså. I'm honoured)

Han:- För Jesus*...

N:- Du, det räcker nu!

Sätter upp handflatan i en avvärjande gest som får honom att faktiskt backa och gå bakom mig istället. Smiter in på sju-elva för att skaka av mig honom, köpa en latte och gömma mig bakom ett par grovisar** som ser förvånad på mig.

* Brukar antastas av folk som säger sig jobba på uppdrag av Jesus. Har fortfarande inte listat ut om det är för att jag ser ovanligt änglalik eller ovanligt syndfull ut.

**Grovisar, typ byggarbetare som gör det tyngsta jobbet. Med händer som ser ut att kunna idka "kast med Jesuspervon" ifall man bad snällt.



9 comments:

Anonymous said...

Fast du skötte det väldigt snyggt tycker jag.

A. said...

Snyggt och smidigt sätt att säga att din jacka är fin och klär dig :-)

Mest fascinerad över att det finns människor som vill prata på morgonen överhuvudtaget. Och då har jag inte ens orkat tänka igenom Jesusgrejen...

Ninde said...

Peppe: tack:)

a:Tänkte mer på att jag avvek från min gängse svarta Storstadsklädsel och fick betala dyrt för det;)

Jo, fraser mer invecklade än "godmorgon/är bussen sen idag igen?" borde förbjudas på morgonen.

A. said...

Tyckte det var snyggt inbyggd. Och ja, ska du på utsvävningar från strikt svart business woman så får du riskera konstiga figurer... ;-)

Ninde said...

Aha:)Good to know. Om vi eventuellt skulle ha haft en dejt i morgon. Så är det svart som gäller. Rent nervöst hypotetiskt då.

A. said...

Var det en inlindad dejtinbjudan? ;-)

Ninde said...

Idag är det du som är på hugget;)Tyvärr inte denna gång då A (se nästa inlägg :)

A. said...

Fråga ändå mest för din skull ;-)

Ninde said...

;)