Thursday, November 16, 2006

H. slutet?

Igår. Som alltid när vi inte setts på ett tag tänker jag samma sak. Shit, vad snygg han är! Snygg kostym, slips, inte ett gram på fel ställe. Det blonda håret klippt i en smårufsig frisyr. Den där blandningen av buspojke och världsvan man. Odräglig och oemotståndlig. Men någonting har ändrats. Lite av magin är borta och jag kan se klart. Lyssna på den inre rösten.

Vi pratar länge, så som vi skulle ha gjort för länge sedan. Om komplikationer och variabler som killar kallar det. Känslotjafs ni vet. Hans nuvarande familj och om att börja om.

Han pratar först, erbjuder det jag tidigare ville. Det betyder så oerhört mycket att han gör. Även om jag måste tacka nej. Ser på honom och ser inte en framtid med familj och barn i honom, inte nu längre. Där har jag ändrat mig, inte han. Tror att han på något plan är lite lättad samtidigt som vi båda är lite sorgsna. Beklagar det faktum att vi inte träffades innan han skaffade familj. Då skulle vi tagit ett år och seglat ihop. Får bli i nästa liv.

Han säger att han inte heller vill mista mig som människa. Att han gärna vill hålla kontakten ändå. Inte som i vänner "i brist på bättre" utan som i vänner "för att livet vore så fattigare annars".


Det är det rätta att göra, men det svider. För inom mig bär jag osäkerheten att jag inte ska vara intressant nog att duga "bara som vän". Igår kändes det bra. Idag lite småledsen.

10 comments:

A. said...

Chokladbollar. Funkar alltid...

Ninde said...

Inte ens sugen på socker idag:( That's a bad sign, right? *ynk*

A. said...

Hmm. Inte bra. :-/

Skulle ju kunna dra till med några klassiska flosklar som att allt brukar ju lösa sig, det bästa i längden osv men skiter i det för det tror ju ingen på ändå.

Tror stenhårt på socker,pizza och Gilmore Girls på tv...

Kram på dig!
Kram

Ninde said...

Tack, ska tänka på det:)

Anonymous said...

Jaha.

Där hade vi alltså thrillerns sista kapitel.

Men änner du dig inte lättad, utan småledsen, så var det kanske inte rätt beslut?

Ängeln said...

Usch gumman. Det är bara att slicka såren och tycka hejdlöst synd om sig själv. Ett par glas vin och gråta i badkaret. OM du kommit så långt än..

En god vän sa en gång till mig utan att vara medveten om att mitt liv verkligen rasat och jag hade inte ens förmåga att berätta det. Men då sa han:

Allt har ett slut. Det är en sak som är säker. På ett eller annat sätt har allt ett slut. Uppskatta allt så länge det varar. För det varar inte för alltid.

Livet blev lite lättare.

Anonymous said...

Jag håller med A och Ängeln (kloka människor). Vin, choklad och Gilmore Girls.

Och jag lovar att du kommer att bli pirrig i magen igen och känna dej lättad och tacksam över att det inte blev något med H.

Hedersord

Ninde said...

h:Vi befann oss vid en korsväg och beslöt att gå åt olika håll. Min maggropskänsla att det var rätt. Nu både lättad och sorgsen.

A,ängeln,peppe:Tack för kramar och kloka ord. Det uppskattas.

Anonymous said...

Det gör ont som fan.Jag läser vad du skriver och minns för mycket.

Ät choklad, gråt och titta på film .Och ät choklad .
*tröstkramar*

Ninde said...

Tina: Tack ska tänka på det.