Friday, November 24, 2006

Små saker som sänker en..

Igårkväll, telefonsamtal med bekant. Kom på mig själv med att tänka att det här måste jag berätta för H. Mr ärkecyniker himself, som skulle förstå och fälla en klarsynt och rolig kommentar om eländet. Så som bara han kan. Då slår det mig plötsligt att det aldrig blir vi. Att det inte längre är självklart att hålla den där vardagliga kontakten. Och att just det känns förbannat sorgligt.

Precis som det är långtifrån självklart att jag någonsin kommer att hitta en man med samma kvicksilversnabba fattningsförmåga, samma svarta humor. Jag kommer få genomlida framtiden tillsammans med någon som man måste bokstavera skämt för. Upprepa. Mr petmoster som hakar upp sig på oviktiga detaljer istället för att blixtsnabbt fatta helheten och krydda på med egna hisnande cynismer. En man som skrattar åt pajkastning men inte fattar ordvitsar. Strålande. Verkligen. Bra jobbat.

Försöker muntra upp mig med att poängtera saker som var mindre bra med H.
Hur skoningslös han kunde vara när han var oense med någon. Hård och kall. Imponerande och skrämmande. -Det kommer jag aldrig använda emot dig, brukade han säga. Visst. Nu tycker du att jag är gullig och söt. "Liten, vacker cockerspanielflicka".Sure. Vänta du bara, efter ett par år kommer du också att vilja skjuta mig ibland. Sådär som man känner i alla förhållanden.

Då kan det vara en ofantlig fördel med en kille som inte har det mentala försprånget som H har.
Någon som inte är lika skicklig med att spela spel som H. Någon som är rak. Mer jämnårig.
Någon som jag just nu funderar på att boka in mig på flyget till...

6 comments:

Anonymous said...

Jag tror minsann att det kommer komma någon med samma snabba uppfattningsförmåga som dessutom inte har de mindre bra egenskaperna som han hade. Vänta bara.

Anonymous said...

Men, är ni vänner kan du väl ringa H. för spirituella kommentarer, även i framtiden? Fast så himla lätt är nu inte den övergången; från Lover till Trusted Friend.

Jag skulle säga att endast en homosexuell manlig vän kunde engagera sig med fullt intresse och utan egen hjärtesorg i dina kommande relationer. Som den med Lejonkillen?

För den som en gång varit din älskare - och som ville ha dig kvar - är det en fullständig omöjlighet.

Fast det finns ju mycket annat att prata om.

Ninde said...

Kim: Tack, hoppas du har rätt:)

h:Visst kan jag ringa men inte på samma sätt som förut.Inte dela de där små vardagssakerna. Planerar inte att diskutera Lejonkillen ingående med honom.
Framtiden får utvisa hurvida jag är intressant nog att bli Trusted Friend igen.

Anonymous said...

Jag läser ..och minns exakt hur det var när jag var i samma situation .Jag höll på att dö av sorg.Men överlevde.Lite sorgsnare..lite mer cynisk och med ett isbespansrat hjärta.

Och du..det finns en prins eller prinsessa för alla på jorden.Det är jag helt övertygad om
Kram

Ninde said...

Tania:Tack, det hoppas jag också.

Ängeln said...

Boka flyg. Ha det lite trevligt. Det underlättar.