Friday, November 17, 2006

Yesterday

Lättinfluerad som man är blev det pizza med M på lokala bodegan igår. Utan ost dock, jag är knäpp på så sätt, äter ofta utan. Suckraloscola och sällskap av en av de få personer som vet hela historien om mig och H. Är ju det också, han och jag har inte fått finnas officiellt, även om vi tagit risker ibland. M påminner mig om att jag knappt har något jag fått av H. Ville inte att han skulle ge mig dyra presenter, kändes fel i min personliga moralklausul. Saknar tyvärr "golddigger genen". My bad. Å ena sidan är det lite av en lättnad att inte längre ha H's höga krav över sig.

Han föraktar feta tjejer. Vill att tjejen ska vara i bärbar storlek. Förväntar sig snygga kläder och höga klackar till vardags. Har på allvar erbjudit mig anställning ett flertal gånger. On account of beeing me. Jag har tackat nej. Det är så man ska göra va? Upprepa dåliga sidor. Och sedan vänja sig med att träffa vanliga killar igen. Delad nota killar.

Ge mig några dagar bara med engelsk poesi (min last), Gilmore Girls och självömkan. Som jag ägnade resten av kvällen åt. Not that bad this time.

12 comments:

A. said...

Delad nota killar?
Vanliga killar?
fnys...

Skulle kunna ha hur många synpunkter som helst på det här området egentligen... ;-)

Ninde said...

:) Låt höra, ärligt nyfiken ju..(var lite skämtsam anspelning på en av fördelarna med H)

A. said...

Det kommer bli så långt i så fall. Och ärligt... Och kanske inte så smickrande.

Men jag förstod den skämtsamma anspelningen trots allt... ;-)

Ninde said...

Jasså? Annars var det mer själva principen jag var nyfiken på. Du plus tjej på dejt. Vem betalar oftast? För det var väl det du syftade på?

A. said...

Lite så ja. Men vi kan ta kort-versionen:-)

Jag och tjej på dejt. Jag betalar. MEN. Tjafsar hon om att betala så får hon bjuda på något att dricka om man går vidare... :-)

Tar några utvalda synpunkter...

Delad Nota killar : Ja du, jag själv och flertalet killar jag känner betalar gärna för sin tjej. Och anser att man ska göra det. Dock så är det mindre charmigt att behöva övertyga sin dam om att man ska betala. Ett litet försök till att hon vill betala sin del är charmigt men vill hon verkligen betala sin del och inte går med på att bli bjuden så - So fine... Inget jag skulle anse vara värt att argumentera om. Är det ett spel för att se om han verkligen vill betala? Ja, kanske? Mest hennes problem i så fall...

Normala killar : Uttrycket faller ju på att den man varit intresserad av/tillsammans med/ etc självklart varit den speciella. Ligger väl mest i betraktarens ögon kanske? Skön sågning dock mot alla killar utom H. Själv drömmer jag om att träffa en normal tjej som är speciell... :-)

Sen, återigen normala killar. Känner nog minst ett par tjejer som skulle klassa H som en normal karl som bedrar sin fru... En typisk karl alltså .

Ninde said...

När det gäller dejtbetalning resonerar vi nog ungefär lika.

Vad jag egentligen anspelade på med "delad nota killar" var personer som lever i samma ekonomiska verklighet som mig. Vi som till skillnad från H behöver kolla vad dyra saker kostar innan vi köper dem.Att pengar är viktigt och bekvämt men kärlek viktigare.

Normala killar? Föredrar min kompis uttryck "det finns två sorters människor, utvecklingsstörda och normalstörda";)

Om du menar att jag skrev vanliga killar? Därvid åsyftas att H är en ovanlig person på många sätt varav alla inte framgått i bloggen. En ovanlig person på sin plats i tillvaron.
En "larger than life" individ.
Som är underbar men svår att leva med.

Självfallet är den man faller för en speciell person. Alltid.

Själv drömmer jag om en "normal" kille som älskar mig för den person jag är innanför skalet. Även om jag skulle gå upp i vikt, få rynkor, bli gammal. Föredrar att tro att det finns "normala" killar som inte bedrar så som H och hans fru bedrar varandra.Är naiv nog att tro att de finns.
Sågar dem inte.Var det som åsyftades med "vanliga"killar.

A. said...

Såg själv att jag använde fel ord - normal istället för vanlig- men då var det för sent Drog iofs ett mindre likhetstecken mellan "normala" och "vanliga killar". I den meningen att sticka ut från det vanliga/normala.

Hävdar ju själv att 95% av världens befolkning är störda i skallen. Alltså borde det normala vara att man är störd...

Menade alltså inte att H var onormal eller så. Vilket iofs i min värld betytt att han inte var störd :-)

Men det som jag egentligen hade synpunkter på var att uttrycket "vanlig kille" eller bara ordet vanliga nästan alltid blir negativt laddat. Eller väldigt ofta i alla fall. Folk skulle må så mycket bättre om mer "vanlighet" accepterades och att behovet att jämföra med alla andra försvann. Jakten på det som är ovanligt och sticker ut och att aldrig vara riktigt nöjd blir en livsstil istället för att se det som är bra runt omkring en. (obs en generell uppfattning och inte kring ditt inlägg)

Sen så tycker jag fortfarande att det blir en sågning mot oss/de som anser sig som vanliga killar. :-)

Och delad-nota killar var ett rätt skönt uttryck. Sånt som Gudrun S går i spetsen för... Fast henne har jag ju aldrig lyssnat på förr så varför börja nu...

Ninde said...

I hear you:) Fast den enda sågningen står du för då jag inte såg "vanliga" som negativt laddat när jag skrev det. Du har dock rätt i att det nog ofta dras upp som något negativt.

Gudrun skulle väl ha sagt att det var intressant att du reagerade mer på den meningen än på H's kvinnoideal, antar jag;)

A. said...

"...Och sedan vänja sig med att träffa vanliga killar igen..."

Nog fan är det mer eller mindre en sågning ;-)

Som sagt, lyssnar sällan på Gudrun...

Ninde said...

Som sagt, var den ekonomiska biten jag främst syftade på. A joke ;)

A. said...

Ja, okej ska ge mig. ;-) Men kände att jag var tvungen att stå upp för alla vanliga killar därute...


JAg siktar ju på att bli hemmaman så behöver givetvis en sån kvinna som kan skämma bort mig. Vägrar bli en fattig hemmaman. Sen ska jag hänga på NK-fiket med rikemansfruarna..

Ninde said...

;)aha