Tuesday, October 23, 2007

One of those days...

När man får ta en massa skit för någonting någon annan har gjort. Det är smällar man får ta. I normala fall skyddar man sin kollega och slätar över. I normala fall när man kommunicerar med en vettig människa. Det här var inte det normala fallet. Det här var clashen mellan Slarvpelle och Byråkratberit. Med mig i mitten. Den senare med ett triumferande leende. Och tanken slog mig. Tänk om vi båda vore mindre civiliserade.

Tänk om vi skulle lösa konflikten som man gjorde på dagis. Med en schysst fajt. You, me, outside-now! Vinner jag vill jag inte höra ett pip mer om policy hit eller dit. Vinner du kan du få inside story om Slarvpelles eskapader. Tror fan att jag skulle ha kunnat vinna den fajten idag faktiskt. Skulle garanterat sparat oss båda tid och trassel. Givit utlopp för lite frustrationer. Huvudvärk har jag också.

Tyvärr är man vuxen i yrkesrollen. Man biter ihop. Tackar sin lyckliga stjärna för att man helgarderat sig, sparat gamla underlag. Vilket ByråkratBerit snart kommer att bli varse.

Update: Ninde - ByråkratBerit 2-1
Tänk vad lite visad (fejkad eller uppriktig) förståelse för en Beritiansk arbetssituation kan göra. Brukar undvika i det längsta att skälla på Beritianer o andra som är tillräckligt långt ner i näringskedjan för att få ta all skit som egentligen är ämnad för Managementet. Jag lät henne förstå exakt vad jag tyckte om vissa rutiner. Samtidigt som jag poängterade att inget var riktat mot henne personligen. Fick en förklaring. Och ett uppriktigt leende.

12 comments:

Rollx said...

Du skulle ha hetsat dom. Så att det utbröt ett sjuhelsikes slagsmål ! :)

A. said...

Vem höll du på då? Tycker personligen att Slarv Pelle verkar mer sympatisk...

Ninde said...

rollx: Vaddå dom? Det var jag eller hon..:D Slarvpelle själv höll sig på betryggande avstånd från hetluften. Of course.

a: Tack för ditt stöd. Verkligen. Känns fint.

Jag höll på mig själv. Samt Z's förslag att införa lätt våld som bestraffningsmetod för Slarvpelle. Inte helt osannolikt även omnämd med ett annat alias på denna blogg. Som mycket väl skulle kunna börja på Mellan...

A. said...

Jaha, fattade aldrig vems sida du var på... höll ju givetvis på dig!

A. said...

Jag har läst igen. Jag fattar fan inte vem jag ska hålla på längre. Först höll jag på Pelle. Sen på Berit. Sen på dig. Jag blir förvirrad. Måste nog åka hem och äta onyttig mat...

Anonymous said...

Jag hatar, HATAR att ta andras skit.
Berit borde gå och lägga sig.

Anonymous said...

Förresten; uppriktiga leenden är underbara!

Ninde said...

kim: :)

Ninde said...

a: Now you're confusing me. Går nu..

404 said...

Det är alltid skönt att ha ryggen fri och dokumentation på vad som har hänt. Har räddat skinnet på mig ett antal gånger. :)

För övrigt tror jag att A förvirrar sig själv mer än någon annan. :)

Anonymous said...

Håller med dig och 404, ALLA överenskommelser och korrespondens sparas, backupade! (snudd på att jag bandar även det muntliga...) - faller man så faller man mjukt på en dokumenthög, för givetvis har vi ju alltid agerat rätt, höhö.

Ninde said...

404: Du har så rätt. :)
Ha,ha ja antagligen..

gina:
"..så faller man mjukt på en dokumenthög" Exakt! :D