Friday, February 02, 2007

Fredagsfarbror

Gymmorgon. Nytt pass, några bekanta ansikten, ganska ok. Dristar mig till att strosa in i styrkerummet och köra lite cross-trainer och någon maskin i väntan på passet. Upptäcker till min förvåning att det sitter ett gammalt skröppel på min tilltänkta maskin. Med gammal menar jag verkligen urgammal i mitt gyms sammanhang. Ett senigt litet farbrorämne. Byter förvånad blick med en tjej i min ålder. Hon tänker nog ungefär samma sak. "Har farbror gått lite fel kanske? Vill farbror låna min mobil och ringa någon?" "Nu slutar han benpressa och bara sitter still, ska han fundera länge eller?" Hjälp, tänk om han har fått hjärtproblem, hur var det nu med hjärt och lungräddningen?" Jo, jag blir alltid lite nojjig såfort karlar över en viss ålder anstränger sig i närheten, oroar mig alltid för att de ska förta sig och stroka sig..

Så blir maskinen äntligen ledig och min sympati sjunker raskt undan då jag inser att gubbfan lyfter mer än mig i benpress. Mycket mer. Inte konstigt att han bara orkade 3 reps i taget. Om han nu inte kör med samma nöje som jag och en kompis. Lyfter på lägre vikt och sedan diskret myglar på lite extra vikt innan man lämnar över maskinen. Bara för att få se den där odrägliga kontors killen kämpa med tyngden och tvingas sänka. För att sedan se på en med förnyad respekt i blicken.

Note to self: Måste bränna ihop egen gymmusik och ta med om jag ska börja styrketräna oftare. I morse spelade de Linda Sundblad (?) med "Oh, Father" Visst kopplingen synd-religion i all ära men "oh father I've been having these thoughts and I wonder, is heaven still open for me?"
Det är ungefär det sista man vill nynna på i en gemensam gymlokal. Och ja, jag har fortfarande eländet på hjärnan...

7 comments:

Rollx said...

Farbrorn kanske bara var där för att spana in alla de snygga tjejerna ?. Roligare att sitta där, än att sitta och stirra på klockan i servicehuset/ålderdomshemmet.

Ninde said...

Nja lite yngre än hemmet-ålder var han. Typ 60. Fast grejen var att han inte spanade, han tittade liksom rakt framför sig...

Fast varje servicehus borde ha ett snyggt gym. Och skönhetssalong. Och en schysst bar.Och snäll personal som trivs med sitt jobb..

A. said...

Hmm... det är såna som du som fått mig att sluta gå på gym... Jag är han som kommer efter, tror jag ska klara lika mycket och blir uppriktigt ledsen över hur svag jag är i jämförelse med alla andra...


Ett gammalt skrälle :-) Sånt ska jag bli om 40 år...

Ninde said...

Nejdå vi gör det bara för stroppiga killar. Och såna som tror de ska kunna läsa "Veckans affärer" eller DI samtidigt som de värmer upp...och dessutom vet du ju att du är starkare än mig .. ;)

A. said...

Åh, Ninde... ;-) Blir nästan tårögd.

Lill-Krizan said...

A och Ninde: Ni är för söta!

Och jag ska minsann också bli en vältränad farbror när jag blir stor. Med snygga rynkor och fint, grått hår.

Kim da Costa said...

Hihii.
Har inte tänkt på att det är så hon sjunger.