Monday, October 16, 2006

Jaha, var ska jag börja

Akta dig flicka lilla, sabrering är farliga saker sa man. Du som har så fina händer, kommer göra illa dig... Jomenvisst, fixar sabreringen som ni alla vet utan en skråma, vare sig på mig eller festföremålet.

Vad händer när man trotsar statistiken?

Jo, glad i hågen travar jag på söndagen in till Storstadens köpkvarter. Via sjuttielva ställen tillslut i skoaffären. Som den enkla flicka jag är har jag bara tre krav. Skorna ska vara skitsnygga, inte så dyra att jag behöver råna någon pensionär först, och så ska jag helst kunna gå i dem utan att avlida.

Hittar ett par som jag provar, helt okej men lite stora. Provar en storlek mindre, får på den ena men inte den andra. Vad göra? Jo, allt går med lite våld. Vet ju att det är rätt storlek, får bara inte ner foten för nåt dumt veck. Alltså tar jag ett stadigt tag om stövletten och tar i för kung och fosterland. På det reagerar skon ungefär som den argsinta boken i Harry Potter.
Den biter ifrån, pressar vassa felkonstruerade metalldelar rakt in i fingrarna.
Blodvite uppstår. Jag drar åt mig tassen och skvallrar för förskräckt personal som omhändertar eländet.

Jag som är så tuff i jobbet. Vad säger jag då? See you in court? See you in Blogg? Hur-i-h-vete kan ni sälja felkonstruerade eländen? Får ni fanimej ge mig 90% rabatt på allt i affären?

Nej, I am a mes. Ursäktad och omplåstrad lommar jag slokörad ut. Ratad av en sko.

No comments: