Tuesday, October 17, 2006

Lejonmejl och middagsdejt

I min strävan att finna fel på alla killar, för att med gott samvete kunna förbli singel, granskar vi nu Lejonkillen. Trodde jag varit för ocool som ringde. Fick ett mejl igår och ett idag som bekräftar motsatsen. Men asså vaddå nu då? En kille som faktiskt menar det han säger, bara rakt på sådär. Men hallå? Hur ska jag kunna övertolka det där? Är ju faktiskt mitt jobb som tjej att analysera sönder killens ord på jakt efter dolda budskap. I alla år som sambo och således auktoritet på "killspråket" har jag genomlidit timslånga samtal på temat: "jamen vad menar han egentligen när han säger....."

Vad får mina tjejkompisar höra nu? Han är jättetrevlig *fliin*. Han skriver gulliga mejl *ännu bredare flin*. Jag som redan har rykte om mig att vara "hemlig" (omskrivning för att förtiga de saftigaste detajlerna) kommer nu att bli anklagad för att mörka totalt. Osolidariskt utelämna detaljerna som livar upp slentrianmässiga sambos och får dem att fortsätta umgås med lösaktiga singlar. När vi nu är inne på lösaktig så har jag faktiskt en dejt ikväll...

Till mitt försvar vill jag säga att det faktiskt är jobbrelaterat. Sort of. Och* jobbet är som ni alla fattat ett ställe jag inte flirtar på. Han är en f.d kund från en annan stad som nu slutar och ville bjuda mig på lunch för att tacka för den här tiden. För att vi haft ett så gott samarbete, för att vår kommunikation alltid fungerat så bra. (Såklart den gjorde, jag tänker åt oss båda, övertygar dig om att dina förslag är jättebra...med vissa ändringar. Ler och löser problemet. Det är när du försöker tänka själv som problem uppstår).

Anyways, långlunch spikad och klar när jag får in en massa möten i eftermiddag. Jobbstrul.
Han föreslår middag** istället. Jag tvekar. Men han är bildad, rolig, trevlig och jag är utråkad och hungrig, så jag säger ja. Men inbilla er inget, han är gift så jag ska vara snäll. Bara lägga huvudet på sned och lyssna, le lite med ögonen. Ha en trevlig kväll. Sedan tacka artigt för kaffet.


* Hej min gamla svenska lärare! Att jag inleder meningar med och är min hämd till dig för att du inte gav mig MVG i svenska. Och har du inte några skrivningar du borde rätta istället för att läsa tjejers bloggar?

**Inga klädproblem denna gång, blir office bitch ända ut i kritstrecken. Lättare att verka seriös då. Och blir han för trevlig ska jag fråga hur hans fru mår.

5 comments:

A. said...

Huvudet på spiken tjejen... vi killar menar det vi skriver allt som oftast. Sen ska ni snurra till det med att tolka det som ni skulle ha menat det om ni skrev det...

Vi är för enkelspåriga för att klara av sånt. Att ni aldrig lär er det ;)

Ninde said...

*asg* "..tolka det som ni skulle ha menat det .." så klockrent.

Jo, vi håller på att lära oss:)
Problemet är väl också att vissa killar gått ner sig i manchoträsket och håller en massa inom sig, ger oss för litet arbetsmaterial;)

A. said...

Ni kan nog trolla fram lite att arbeta med en då. Hur djupt ner i machoträsket snubben än fastnat ;-)

Anonymous said...

Man får visst börja en mening med "och" och "men" samt liknande ord, men man bör undvika det. Så länge som alla förstår vad du menar är det rätt. Språk är levande och reglerna är baserade på användandet. =)

Ninde said...

a: Försök själv så får du se hur lätt det är..Nä, just det du spelade inte i det laget ;)

404: Var mer mitt sätt att säga, "just det här felet är avsiktligt, den konst(närl)iga friheten osv..(slarvar ibland oavsiktligt då jag gör annat samtidigt som jag bloggar)" Språk efter situation som du så riktigt påpekar:)