Monday, January 22, 2007

Helgen bjöd på:

* Klippningen; blond blir- blond med röda slingor. Således både korkad och vild i sängen enligt fördomsfakta. Som min klasskompis som färgade håret rött och skaffade sig ett Internetalias som började på "redhead". Hon blev fullkomligt nermejlad. Bor numera utomlands. Med en tjej.

* Yakitori (bjuden på)

* Klappat söt vovsing, av typen amstaff/pitbull. Diskuterat hundpsykologi med hans husse. Samme husse som sedan fick förklara för två glada 20 åriga grabbar att den hundtypen inte var idealisk som"brudmagnet". Samt pedagogiskt inleda dem på ett mer realistiskt hundhavande. Som att erbjuda sig att rasta grannens labrador nästa gång "hundtricks-andan" faller på.

* Vaknar i ett vackert vinterland, varpå min första tanke fortfarande är "-whoho, jippie! Snöbollskrig! " Sedan minns jag plötsligt att det: 1) pga hög ålder (över 20) 2) pga Storstadens brist på lediga slagfält utanför skolgårdarna- inte längre anses comme-il-faut med spontana snöbollskrig. Fast jag säger bara i n n e garage. Du fick skotta bilen, na na na na na..

*Gruppmassaker på smörgåstårta som M bjöd på och jag dekorerade.


* Pysslingen som blev Prins. Finns det inte någon regel som säger att ens kompis lillebrorsa ska fortsätta springa runt och leka "Teenage Mutant sköldpadda" för all framtid. Inte vända åter från surf-landet som värsta hunken. Värsta hunken som kastar sig om halsen på en och gärna kommer fram o pratar på krogen. Såklart man ställer upp. Artighet är en dygd sägs det. Speciellt då hans killkompis enligt ryktet har två äldre bröder.

* Dubbelbokandet löstes smidigt med den gamla fina traditionen "efterfest". Just vad det var. Hemma hos. Efter fest. M, jag och några tama typer som vägrade gå. Samt värdinnans hyfsat nye pojkvän med de perfekta höga kindbenen. Kul kille, bara aningens mindre stiff än senaste liket i CSI. Riktigt talför blev han först när jag och M ledde in samtalet på ämnen som var interessanta. Som hans arbete, hans medaljer och hans komplicerade amatörträningsprogram.

* Struntar i potentiellt söndagsmorgonsim till förmån för skönhetssömn .
Glömmer vidarekoppla telefonen. Vaknar långsamt till liv mitt i en telefonkonversation med utanförstanflyttad barndomskompis jag alltför sällan träffar irl. Hon pratar fort o glatt.
Känner ångesten komma krypandes när min yrvakna hjärna försöker pussla ihop något vettigt av det jag uppfattar som:

"..det är så spännande..har jag berättat att vi går i väntans tider?"
"..beräknat datum är..." "...verkligen jättejättestormage"

(Men nä..inte kan väl..gulp. Oh, va pinsamt nollkoll...)

" Pappan bla bla bla massor av fina avkommor..." (Aha, puh..vi pratar om hästavel nu, man blir ju helt nojjig av att umgås två dar med folk som pratar kotteskaffande hit och dit).

* Sedvanlig: "handla göra ärenden, capuccino på stan"- söndag. Trots det rastlös. Försök till jogging på kvällen.

17 comments:

A. said...

Hmm... Hundtricket. Jag körde ju "about a boy" tricket igår. Lånade helt sonika en grabb och rörde oss dit där det borde finnas småbarnsmammor... :-) Alltså bion.

Ingen utdelning alls. Tror grabben var för ful... :-)

Ninde said...

*asg* nä...var du som inte såg ut som en trött-och-uppgiven-småbarnspappa ju. Svarta ringar under ögonen nästa gång..ok? :)

A. said...

What??
Mitt fel alltså?

Här klär man upp sig och fixar till sig men det duger alltså inte... :-(
Får lägga ner småbarnsmammorna...

Ninde said...

Men ärligt a. Småbarnsmammor. But why liksom? Känns inte riktigt som målgruppen för din hemmamankampanj?

A. said...

Nej... funkar verkligen inte. Skulle kunna bjuda på ett citat från min mor vad hon tror är min nuvarande inställning till barn och mammor. Men håller på den ett tag...

Men alternativet till småbarnsmamme-raggning skulle ju vara att jag är en snäll "plast-farbror" till brorsans plast-unge och bara tog med honom på bio för att vara just trevlig och snäll...

Hur tufft känns det då ;-)

A. said...

Fast förresten så tycker jag verkligen inte att det är något fel på småbarnsmammor det måste jag få tillägga :-)

Ninde said...

Fan A reglerna, som en känd bloggare så klokt brukar framhålla. Cliffhanger med Mamma A citat, skäms på dig! Har du sagt mamma A får du säga vad Mamma A, sa..

Du låter som en snäll plastis...öh kille. Tycker vi droppar ordet farbror i det sammanhanget, ger lite fel semantiska vibbar..

Ha, ha där helgarderade du dig ;)
Vill ju inte riskera att tappa röster hos småbarnsmammorna...ha ha

A. said...

Kände själv att farbror hade viss negativ klang i det här läget :-)

Bra garderat va?

Du ska få veta vad Mamma A sa, bara lite invecklat och så är jag inte säker på hur jag ska beskriva situtationen. Var en rätt lång diskussion innan...

och sen så måste den ju komma ut till min fördel haha

Ninde said...

Ha,ha ja snygg gardering och nu nyfiken :)

Måste gå snart men skriv du, finns ju mobil..

A. said...

du får nog ge dig till tåls lite... Nu känns det som kommentaren blivit för uppförstorad. Den passade bara väldigt bra in ett par kommentarer sen.. :-)

Man måste få med hela sammanhanget för att jag inte ska framstå som ett värsta sortens mongo. Och nu vet jag inte hur jag ska undvika det. Vilket jag gärna gör ;-)

Men det handlar om barn, flickvänner och liknande.
Du ser, invecklat. ;-)

Ninde said...

Not to worry :) Ta med hela sammanhanget du. Meddela mig på det sätt du finner bäst.

Relationer är alltid invecklade ;)

Lill-Krizan said...

Ordet "hundhavande" är genialt! Du är genial!

Du har inga planer på att fästa en filmkamera på huvudet och spela in en helg ur Nindes synvinkel? Det vore sjukt kul att se på...

Ninde said...

lill-krizan: Åh,tack! :)

Filma "Nindes weekend" ha ha det kanske vore något. Kanske borde medfölja någon dementi av något slag som eftertext? Förslag:

1) These stunts were performed by professional idiots and should not be attempted without parental consent.

2) Alla eventuella likheter med nu levande galningar är bara tillfälliga synvillor orsakade av alkoholbrist.

3) "Det var allt från Bullen specialen, och som vanligt är det inte tjejen som gjorde bort sig på filmen som skriver bloggen.." ;)

Lill-Krizan said...

En utmärkt plan! Jag skulle hyra den direkt!

Och alternativ 1 känns bäst. De andra två är ju rena osanningar. Och det är fult att ljuga, vet du väl?

Ninde said...

Jo, det är fult att ljuga. Utom när jag jag får betalt för att låtsas att Mellanchefens klanterier är tekniska problem. :)

Du kan få vara den där coola speakerrösten på trailern till "min film" ;)

Lill-Krizan said...

Åh, schysst! Lite som Bengt Magnusson med whiskeyröst och sexigt tonfall. Fast jag då.

Var det så du hade tänkt dig?

Ninde said...

Exakt så! :)