Monday, January 29, 2007

Tjejfredag och Pojklördag

Freitag:

Italienska kvarterskrogen med tjejkompis. Tjejsnack över en god middag. Vi nobbade att gå vidare på fest med pojkarna från bordet bredvid som var på semester i Storstaden.
Såg istället om underbara "Down with love". Beundrade stilen. Likheten mellan verklighetens mr Player (som strulat med tjejkompisen) och filmens "Catcher Block". Diskuterade att skippa killar. Nöja sig med choklad (och en himla massa träning för att bränna den). Skulle säkert funka. Säkert en hel vecka.

Lördag:

Av oklar anledning hade jag tydligen lovat att springa runt och valla bekant med barn på stan. I tron att det skulle vara tre små pigga barn. 3 pigga små barn+ 2 ännu piggare kompisar = 5 pigga små barn. Varav 3 var killar med, om jag ska uttrycka mig snällt, väldigt mycket energi. Samt väldigt mycket kreativitet och uppfinningsrikedom. Fem barn att hålla reda på i Storstadsvimlet är ungefär 3 för mycket. Och då var vi ändå två hyfsat vältränade vuxna.

Herrejesus, knappt att jag kan räkna så långt att jag kan räkna in dem alla. Hur gör fembarnsfamiljer med alla under 8 år? Hård drillning sedan blöjåldern? Clickerträning? Dessutom skulle det gås förbi affärer på hemvägen. Mutade över småtjejerna på min sida med princessrosa hårsnoddar och hästhistorier. Lyckades få mellankillen att inte smygslå yngsta killen. No way, not on my watch. Alla överlevde och inga affärer blev demolerade.

Retirerade hem för att göra mig snygg inför kvällen. Allvarligt övervägande det vettiga i framtida "barn och man planer." Kanske borde man bli en stenhård karriärbitch med egen svindyr pensionsförsäkring. Eller skaffa en cockerspaniel. Men nä...de var ju rätt söta de små trollen, de nanosekunder de höll sams iallafall.

Stressar in och möter Norrlänningen för middag. På ställe "of his choice" som naturligtvis blir Pizza Plutt som var evigheter sedan jag var på. Just då är jag bara glad att se honom och få sitta ner med någon jag inte behöver passa. Hungrig som en varg käkar jag überfet pizza. Som jag sedan kräks upp på toaletten. Klarar tydligen inte av fet mat och stressig dag. Tur att man alltid har tandkräm o borste med. Har hänt då och då, sedan en jobbig period för nåt år sedan.

Däremot har jag aldrig kunnat att sätta det i system och spy upp mat med vilje för att hålla vikten som många modellwannabe kompisar gjorde/gör. Jag är för osofistikerad för det, basversionen av människa som inte fixar sånt finlir, varken fysiskt eller mentalt. Uppfostrad i tron på bra mat och träning, även om jag slarvar ibland.

Varvar ner i Norrlänningens trevliga sällskap. Han får vara ersättningen för män i mitt liv just nu. Vi är vänner. Polare. Och det känns bra.

Vi går och ser "Departed" på bio ihop. Varvid jag får beundra lovely Leo och han hur folk får skallarna avskjutna. Bra film, lite utanför gängse "ganster-stuk". Jack Nicholson är den irländske gudfadern, Matt Damon och Leonardi di Caprio poliser i Bostons guinessdoftande slumkvarter.

Efteråt går vi vidare ut. På en grabbig sportsbar där Lyon spelar 1-1 mot Nice. Vi skrattar åt deras fjantiga manér när de kastar sig omkull och spelar värsta martyrscenen för en liten puff, allt för en frispark. Medelhavsdivor som Norrlänningen säger. Skull int gå hem i "Myggträsk".

Resten av kvällen kan sammanfattas med:

* Par som idkade alternativa aktiviteter på toaletten. Snäll som jag är drog jag igen dörren med ett "ojdå". Istället för att dra upp mobilen och filma in en ny snutt att lägga på You Tube med "Panic att the disco" låten till. Den där om closing a goddam door...

* Black Jack. Norrlänningen vinner alltid. Måste f-n lära mig spela själv nu när jag inte är någons bordsdekoration längre.

* Långholmen iste. Bara på amerikanska (saft) barer, eller hos spritsnåla vänner. Bör inte intas som kul grej tillsammans med personer så långt utöver min egen viktklass.

* Kvällens "jag kanske håller på att bli mogen" inträffade när jag avstyrde besök på den blåmånade baren för att istället panikskena med Norrlänningen uppför en stillastående rulltrappa för att han skulle hinna med sista tåget ut till killkompis i Ghettoorten. För att sedan inse att han "råkat titta fel" och tåget gick först 20 minuter senare...

24 comments:

A. said...

Man ska hålla sig ifrån Blå Månade ställen. Dörrvakterna är störda men rika. Så rika att de köpt trottoarrättigheterna från vanliga människor..

"Clickermetoden"??

Ninde said...

Aha,ha,ha nä klä dig lite kvinnligare och ta med dig en Norrlänning så är det inga problem..;)

Clickermetoden, hunddressyrmetod där man bland annat använder sig av ett "clickljud" ur en plastmanick för att få hunden att förstå att den gjort rätt..

Lill-Krizan said...

Det låter som en händelserik helg. Trevligt.

Jag nobbade faktiskt också blåmånen i lördags till förmån för ett betydligt mindre och inte alls lika flashigt ställe. Det gjorde jag rätt i. Säkert du också.

A. said...

Nu skulle vi ju iofs inte in där heller, jag skulle äta korv... klockan hade slagit hemgång för länge sen... :-)

Aha. Att jag inte kände till det. Såg ju på Top Dog igår... ;-)

Ninde said...

lill-krizan: Jadå, man får välja ställe efter sällskapet ;)

a: Du skulle äta korv? Gick det bra? ;)

A. said...

Det gick bra. Drällde knappt någon senap alls på mig och hade inte rostad lök på skorna när jag kom hem. Överlag nöjd alltså. ;-)

Ninde said...

Jag som trodde säkerhetens utövare körde bort dig ju...? ;)

A. said...

De gjorde sitt bästa. Till slut fattade killen som Mensa "tappat" bort numret till att jag inte ville gå in utan bara äta.

Det räckte för att jag ska tycka genuint illa om dörrvakter idag....

Ninde said...

*ler rart och diplomatiskt med hopp om att bli insläppt på skojiga ställen i framtiden också*

Nä vafan, idioter finns överallt...

Rollx said...

Ninde. Är vi lappar bra att ha med som maskotar, om man vill komma in på något ställe ?. Eller hur menar du ?.

:)

Ninde said...

Rollx: I vissa fall kan ni faktiskt vara det :) speciellt min kompis kille! Inte ens den tjurigaste dörrvakt kan motstå honom...

Spelar ingen roll om dörrvakten i fråga har all släkt i Burkina Faso, han kan ändå lyckas hitta någon avlägsen bekants brylling som han spelat bandy emot och på sitt rättframma sätt få dörrvakten på gott humör...:)

Lill-Krizan said...

Du menar att jag umgås med små och oflashiga människor?

Har jag aldrig tänkt på. Men ja, så kan det kanske vara...

Rollx said...

Jo jag har faktiskt märkt detta :). Så fort jag börjar att babbla, så brukar folk dra på mungiporna.

Det är väl roligt att man kan glädja någon med sin existens :).

Ninde said...

lill-krizan: Ha,ha syftade mer på mitt sällskap faktiskt, som kanske är mer åt pubbing än clubbing... Vissa ställen går jag helst inte in på utan mina tio bästa tjejkompisar på galet humör typ..;)

Ditt sällskap är nog alldelles utmärkt, flashigt eller ej.. :)

Ninde said...

Rollx: Men jo. Våra dialektala fördommar sitter djupt. Vi har fått för oss att ni är sådär ärligt pålitliga och kärva men godhjärtade ;)

Finns undersökningar på att telesalespersoner med det vi andra uppfattar som "norrländsk dialekt" upplevs som pålitligare än de övriga...det är kanske därför vi vågar oss på ett leende :)

Anonymous said...

Haha, clickerträning!!

Klockrent!

Jag förespråkar dessutom koppel på barn, trots att jag får för mig att det anses som lite ofint. Såg ett par kopplade barn på vägen hem från jobbet i höstas, jag var tvungen att ta kort på dem. Kanske lägger upp i bloggen nån dag.

Rollx said...

Ninde. Kanske vi kan starta ett uthyrnings företag ?. Och den kan ju heta "Hyr en lapp, men vi får ha en kvalitetskontroll innan. Dom mest tystlåtna lapparna kasserar vi. :)

Ninde said...

the manual:

Jo konstigt nog verkar det vara mer ok att släpa dem i armarna än att hålla dem i löpkoppel ;) Såg dock ett i koppel i en skidbacke en gång...

Ser fram emot dina kort... :)

Rollx: Låter som en idé :) Du samlar in och jag distribuerar.
Kvalitätskontrollen delar vi på ?:)

Hur är det där med lapp och same egentligen? Får icke renägande sörlänningar lappa lappar? Eller ska vi säga same, eller öh? ;)

Rollx said...

Tror inte det är någon skillnad på lapp och same. 2 ord för samma sak.
Men jag tror att dom föredrar att man kallar dom samer. Lapp är lite småfult ord tror jag ?.

Vet inte hur du menar men att lappa lappar ?. Men visst får du klappa lappar, men mjukt.

Lapplisor får du lappa till. Dom är rätt obehagliga, dom vill bara ha dina hundra lappar :).

Näh.. nuu börjar det spåra ur :).

Ps: men julk lappar det är bra ! :).

Ninde said...

Rollx: Ha, ha ..Ok. Ska klappa snällt och bjuda dem på Lappinkulta ;)

Rollx said...

Ninde. Jag tycker inte om sådana där ordlekar egentligen. Vad hände egentligen ?.

Tror att jag är lite flummig i skallen denna onsdag, hämtade ut pengar ur bankomaten på st sigfridsplan idag. Sen efter uttaget, knallade jag vidare. När jag nästan var hemma så ringde telefonen. Det var från Seb banken som ligger kloss i bankomaten jag nyss hade besökt. Jag hade glömt att ta med pengarna !! :).

Har du gjort något liknande ?.

Ninde said...

rollx: Jag kan vara superdisträ jag med... till och med så trött att jag kan lockas in i ordvitsande ibland.Pengar har jag dock inte glömt i bankomaten än, här i Storstaden skulle du knappast få tillbaks dem.. ;)

Rollx said...

Dom på banken satte tillbaka pengarna på kontot. Rörde sig bara om 300 bagare, hade väl inte dött om någon jeppe hade snott dom.

Ibland har man tur.

Fast en annan "jag" tappa bort pengar historia slår detta STORT !. Men dom hittade tillbaka hem även denna gång.

Jomenvisst! man kan vara en riktig klant ! tur att det inte händer så ofta :).

Ninde said...

rollx: Låter som om du har rätt mycket tur.. :)