Friday, March 02, 2007

Blanddag

Seg som F i morse. Nötte nästan ut snooze knappen innan jag motvilligt hasade ur sängen.
Blev till att prioritera tidmässigt. Frukosten drog det kortaste strået, till förmån för dusch och snyggt smink. Viktigt kundmöte. Anländer i tid, mycket presentabel men småhungrig. Tror jag kan ha överdrivet tacksamheten för en kopp kundkaffe en aning där. Tyvärr bestod förtäringen av nån sorts mesiga Lionmints. Not exactly the cornerstone of an healty breakfast.

Självfallet strul. Nyckelperson hemma i flunsan. Värdelös uppbackning. Som min kompis M brukar säga: "Idioter, överallt idioter, jag är omgiven av idioter." Finns inget som retar gallfeber på mig så som en dåligt fungerande organisation. Funderade allvarligt på att fråga en chef jag känner hur han kan jobba i likartad omgivning utan att få hjärtinfarkt av frustration. Månne en näve valium i morgonkaffet? Jag såg nog lugn och samlad ut, men tittade man riktigt nära kunde man säkert se hur det rök genom näsborrarna och ögonen glimmade argt.

Sedan blev det bättre. Misstag reddes ut. Saker "styrdes upp" som det så fint heter. Så en trevlig kund och veg. buffé lunch. Snabbt in och handla på lunchen för att undvika fredagsrusningen. Ska hem till M ikväll. Kändes välplanerat och moget. Just som jag står där med ett paket kalvfärs i handen gör Det Dåliga Samvetet entré. "Lägg tillbaks. Man kan väl inte äta baby-mu heller!?" Säger han och ser mig anklagande i ögonen. "Eh, men alltså, jag äter ju lamm, utan problem.." Försöker jag skamset. " Lammet kommer ifrån en naturligare djurhållning. Åtminstone de eko-lamm du brukar köpa." Svarar Samvetet proffsigt.

Sorry M. Det blev ingen kalvfärs. Blev gammelko. Och jag letar fortfarande efter en trovärdig förklaring. En som inte innefattar inre röster.

7 comments:

A. said...

Är det inte ärligare att äta "baby-mu" än stackars gammelkossan som precis fått hopp om att nå pensionsålder?

Ninde said...

Du, det blir inga ATP poäng i bregottfabriken. Lär bli en kula för pannan i slutänden iaf, av ekonomiska skäl. Spela roll om man donerat kroppen till goda ändamål då. Troligen samma öde som kommer drabba folk i vår ålder när de blivit pensionsmässiga systemet brakat samman. Iaf de som inte sparat multum i privata försäkringar.. :(

A. said...

Ojdå. Det låter inge bra alls. Tur att jag inte tror på att oroa mig för sånt som ligger utom överskådlig framtid framför mig... ;-)

Ninde said...

Ha,ha dito ;) Räknar dessutom med att mina 10 barn och de då avverkade tre avlidna äkta männen kommer trygga försörjningen :D

Anonymous said...

Baby-mu, haha, kommer nog aldrig mer att kunna ta i ett paket kalvfärs utan att se ett par stora, sorgsna kalvögon framför mig. Aldrig funderat på en karriär inom veganrörelsen?

Snooze-knappar, ja, en varning kan vara på sin plats här, de kan vara riktigt lömska. Upptäckte i måndags att knappen på min klocka gav upp efter 10 nedtryckningar (vad är det för sätt??).
Det fick konsekvenser såklart, vi försov oss rejält (till *host* 10). Tur att dottern har sportlov (och det var väl också därför jag tog mig friheter..) annars hade jag blivit tjärad och rullad i fjädrar, så noga som hon är med tiderna... vi vuxna har flextid, phew.

Kim da Costa said...

Det är då man blir vego :)

Min snoozeknapp har också använts ovanligt flitigt den senaste tiden.
Men snart är det VÅR (skriver tidningarna idag...)

Ninde said...

Gina: Aldrig vegan. Däremot faktiskt veg. wannabee ett tag innan jag blev ihop med mr antivegan.

Åh, jag vill också få en dotter som är noga med tider, kan man beställa dem så? :)

Kim:Good for you.. ;)
Litar på dig och hoppas på vår.. :)