Tuesday, March 27, 2007

Del 3. Slutet.

Sedan gick det som det brukar gå på Finlandsfärjor då man icke klokt retirerar till hytten utan vidhåller att man ska stanna och dansa till morgontimmarna.

* 2st- Svartsjukedrama, som övertygade mig om fördelarna med att förbli singel . Ett med tillägget "titta hon håller med mig, visst då..?" Utan att jag yttrat mer än ett besvärat leende.

*1st-Snyggt avvärjande av killkram. Jag som duckade under uppsträckta armar och in i hissen. För att jag kunde. För att hissen stod där. För att jag inte orkade förklara att: om jag är på väg åt motsatt håll så är det dit jag vill. Inte med nån okänd kille till baren åt fel håll. Hans polares garv åt min snygga smitningsmanöver var som musik i mina öron när jag gled iväg...(killar är f-n inte kloka.)

Kvällens Kommentarer:

*"Det är klart. Mitt yrke har ju sina risker. Jamenar tänk om man skulle springa på en missnöjd kund såhär på båten..." (Sagt av en smink-tjej som kom fram och pratade med mig och beundrade klänningen. Som jag naturligtvis borde frågat om fiffiga dagen efter tips, men jag iddes bara inte).

*"Meeen hur gammal tror du att han är? Visst måste man vara arton för att få jobba på de här båtarna, visst då? " (Tror man måste vara 20 eller nåt men det sa jag självklart inte. Vidhöll att den lille blonde killen hon blivit så förtjust i max kunde vara 18.) ...sedan dystert..."Men visst var han söt då? Jättesöt eller hur?" Suck... Vi fick mer eller mindre släpa bort henne. Och nä hon är inte singel..

*"Min kille är bara såå tråkig, men vi kanske kan roa oss med varandra" (Öh, skulle knappast tro det va. Tjejer är tydligen inte kloka de heller.)

* "Du kanske vill följa med oss...." (Inbjudan till Mènage à trois. Från till synes helt normalt par runt 25-30.)

* "Nähä okej. Men du skulle inte kunna tänka dig att bara titta på då?" (Fortfarande samma par, suck...folk är f-n inte kloka. Eller också är det bara jag som inte varit singel på länge..)

* "Jag vill prata-men min kille vill bara hångla."
* "Jag vill bara hångla-men min kille vill bara ha sex....."

The usual story- pargnäll. Troligen stod killen och gnällde över motsatta saker med polarna just då.

"Sa till min kille att jag köpt en ansiktskräm på taxfreen. Han frågade -om det var en såndär antirynkkräm" ( Söt men ganska förbannad 25 årig tjej med osmidig kille.)
... ibland är det trots allt ganska skönt att vara singel.

Istället försökte vi oss på att dansa in gryningen till ett coverband. Normalt brukar man få vara någorlunda ifred om man har killar med. En kille per två tjejer brukar konfundera de flesta andra killar och få dem att välja lättare byten. Så icke på Finlandsfärja. Body-guardande killkompis gjorde sitt bästa för att jaga bort andra snubbar, hyttade med nävarna och fick dem att backa fast de gav förtörnade "men vafan ska du ha två för?" blickar.

12 comments:

A. said...

Hatar den smidiga undan-duckningen... ;-)

Ninde said...

a:Jasså? Brukar den drabba dig ofta eller? ;)

Mr K said...

Ok,så om jag en vacker dag blir tokdesperat efter fylla,hångel och eventuellt ett one-night-stand så är det till Stockholm och den röda båten jag ska bege mig?
Måste åka finlansdfärjan nån gång,Stenabåten ligger ju i lä låter det som ;)

Ninde said...

mr k: Ha,ha ungefär så ja. Fast var inte så farlig fylla eller så många gamlingar på denna avgång, kanske för att det var en temakryssning..

Hörde en gång en finlandssvensk förklaring på skillnaden mellan båtarna: "-Jo, de är som samma. Fast folk är fullare när di går av de röda båtarna än di vita..."

Stena var länge sen man åkte...

Kim da Costa said...

Nu har jag äntligen tagit del av din båtrapport. Så där händelserika har mina båtturer aldrig varit. :)
Jag kanske måste åka nästa gång Alphaville finns med i bilden...

Lill-Krizan said...

Jag blir bara mer och mer sugen på en kryssning. Det vore bra för min badboy-image...

Ninde said...

kim och Lill-krizan: Just be careful out there.. ;)

A. said...

Hmm. Jag skulle vart tydligare. Jag har tröstat kompisar som råkat ut för den. Typ...

Hur som helst känner jag till den, hur är oviktigt. ;-)

Ängeln said...

Nää folk är inte kloka. Men du måste ju varit supersnygg i din outfit för alla raggningsförsök ;)

Ninde said...

ängeln: Klänningen var snygg:) Jag var snygg. Ju fler drinkar, dessto snyggare ;)

Anonymous said...

Jag måste genast på kryssning.Jag blir aldrig uppraggad nuförtiden.Men så blir jag säkert inte uppraggad där heller och då är det illa :(

Du skriver roligt kära Ninde :)

Ninde said...

Tania: Såklart du blir. En schysst urrigning och lite klack bara. Men finns bättre ställen .. ;)

Tack :)