Friday, March 16, 2007

..och kavajen mår bra?

Jodå. Fast jag blev lite nervös då vi först skulle göra ett shop-stop på Chokladfabriken*. Oroväckande packat med lattemorsor/farsor och deras små telningar. Försökte på telepatisk väg förmedla budskapet "om du kladdar ner mig, måste jag tyvärr döda dig. För när syrran får reda på det är det säkrast för mig att jag sitter bakom lås och bom." Men klädmärkesgudarna var mig nådiga och det gick vägen.

Var kul att träffa det kompis gänget igen. Fast jag är den med minst plugghästpoäng i sällskapet brukar jag hävda mig rätt bra. Hamnade brevid en tjej som födelsedagsbarnet känner. Som jag träffar tillräckligt sällan för att glömma hur himla jobbigt det är att prata med henne. Hon är snäll, söt och av intagningspoängen att dömma smartare än mig. Ändå har hon stora problem med att klara av en normal diskussion utan att få motparten att somna. Hon babblar på, tar paus, babblar lite till. Gör så långa tankepauser att hon nästan tappar tråden själv och får påminnas om den. Som en gammal stollig filosofilärare reinkarnerad i en ung tjej.

Min hjärna var trött redan innan efter en jobbig förmiddag. Kände hur jag mentalt zoomade in och ut ur konversationen. Just som jag trodde att jag hittat en paus där jag utan att vara oartig kunde avbryta och prata med någon annan så kom hon att tänka på något nytt. Det skrämmer mig lite att hon snart kommer vara färdigutbildad och ingenstans i den fina högskoleutbildningen verkar ett uns av retorik ha fått plats. Nada. Hon kommer att få en chock när hon ska hantera stressade nutidmänniskor som inte låter henne svamla till punkt.

Annars var det samma visa som vanligt. Fyra av oss är klasskompisar från gymnasiet och lever väldigt olika liv i Storstaden. Träffas ibland, stämmer av, pratar dåtid och nutidsplaner. Varenda gång lovar vi varandra högtidligt att ses oftare. Vi bor ju trots allt i samma Storstad.
Gillar dem men två av dem är så små och smala att t.o.m jag känner mig ovant stor och klumpig. Inte ett gram över 45 kg. Jo föressten den ena hade minsan lagt på sig lite såg jag. Säkert minst 47kg . Hah, skadeglädje!

* Inte Willy Wonkas utan:
http://www.chokladfabriken.com/

13 comments:

Rollx said...

Låter bara "jobbigt" att ha på sig ett klädesplagg. Man måste vara så himla rädd om.

Och man blir så förbannad ! om man sätter sönder något extra värdefullt plagg. Tänker på en jättefin kavaj jag förstörde för ett tag sedan, du vet en kavaj som folk berömmer. djä... sat....hel...!!. :)

Ninde said...

Rollx: Nja, jag skulle inte burit den på en stökig krog. Men en nykter vardagskväll var jag ju bara tvungen att ta tillfället i akt och bära lite lånta märkeskläder som omväxling ;)
Synd med din kavaj, vad hände?

a: Självfallet räknar jag in hela världen, för det är i så olika städer vi har varit utspridda i i perioder.. :)

A. said...

Hehe... okej då... hade ju hoppats på massa arga kommentarer om dryga sthlmare.. ;-)

Ninde said...

a: He,he förstod det, mr "jag är drygare än yes ultra" a ;)
Och hacka inte på Skåningarna. Eller norrlänningarna. Fy dig.. ;)

Rollx said...

Ok. Jag skall vara helt ärlig. Jag var lite på "lyset" när det hände.

Detta hände en lördagskväll när jag var påväg hem från en utekväll. Fick för mig att hämta ut pengar från en bankomat, jag behövde lite kulor för att köpa lite nattamat hem, på en nattöppen statoil mack.

Jag cyklade för nära väggen där bankomaten var. På väggen fanns ett utstickande föremål som högg tag i kavaj ärmen riiiiiitsch lät det. :(

Utekvällen hade varit småtråkig, och nu var jag en kavaj fattigare. Jag var inte glad !!. :)

Ninde said...

rollx: Åh, va trist! Sånt händer alltid kläder man är rädd om..:(
Gick den inte att rädda?

Anonymous said...

"Zooma in och ut ur konversationen" var bra sagt. Precis så känns det ibland.
Ha nu en härlig helg!

Ninde said...

kim: Skönt att det inte bara är jag som känner så. Ha en härlig helg du med! :)

Rollx said...

Jag ska försöka att sy ihop den själv.

Men först skall jag gå in till en sybehörs affär och kika om jag hittar 2 matchande sytrådar. Kavajen är tvåfärgad (det kan gå).

Men om det syns efter lagningen att den är ihoplappad. Så hamnar den i soporna. Man vill ju inte se ut som en luffare. :)

Ps: Fast om du vill ? kan jag skicka upp den till dig, så kan du sy ihop den. Du kanske är ett proffs på nål och tråd ?. :)

Ninde said...

rollx:Ska bara lokalisera symaskinen/lagningsetuiet i förrådet ;) Nja gå till en sömmerska om det är fin kavaj med en stor reva, kanske kan sy något kreativt på båda sidor eller nåt för att dölja den..

Rollx said...

Kan själv. Jag tycker om små utmaningar. :)

Ninde said...

rollx: Aha, du med ;)

Peppe said...

Neeej! Jag assicoerade genast till Willy Wonkas fabrik. Damn.