Tuesday, March 13, 2007

Söndag

Jodå det hanns med att släpa sig upp innan hotellfrukosten stängde för dagen. 25 min innan för att vara exakt. Inte så "ont i håret" faktiskt, blir sällan det, men ganska trött. Gillar konceptet med hotellfrukost. Det är bara konceptet "släpa sig upp, fixa till sig, eventuellt klä på sig, och vara beredd att möta andra artfränder" som jag har lite inbyggt motstånd mot sådär på morgonkvisten. Frukosten var helt okej faktiskt. Fruktsallad, färskpressad juice och "skramlade ägg". Sådär supergod äggröra som bara kan hittas på bra hotells frukostbufféer. Vete tusan hur de gör det, blir aldrig likadant hemma.

Självfallet slår sig värsta grabbgänget ner vid bordet brevid. Kaxiga Kalle och hans fem 20 åriga polare. Erbjuder sig att pressa juicen (man fick pressa själv i maskin). Puffandes och knuffandes varandra och är allmänt småstöriga. Vi bara gäspar och ignorerar dem. Speciellt den delen av deras antydningar som handlade om fräscha kvinnliga gymnasielärare (uäk?) och chanser som borde ha tagits då, (yeah, right.) När de slutat småbråka med varandra och försöka få allmän uppmärksamhet börjar de kommentera folk som går förbi med mat på tallriken. Underhållande men elakt.
"- Amen såg ni, killen tog k a l a s p u f f ar"
"-Aha, men han är ju bög fattar ni..."
"-Ja...öh..klockrent"

Så tar vi en långpromenad i solskenet i Asea stadens gamla kvarter. Kollar in "Proban" det gamla fängelset för gymnasieelever. Som kompis tycker borde dammas av och återinföras. Vandalism och misshandel på skoltid- 1 vecka i fängelsehålan direkt!
Sedan kollar vi de gamla husen med namnskyltar som "Mats läkares gård". Även kallad "Mats slaktare" efter hans bisyssla (visste väl att läkare hade en mörk sida, de bara spelar goda.)
En stunds kontemplation i domkyrkan från 1200 talet, med de vackra fönstren.
Kollar in vaktparaden (som kompis åkt ända hit för att se, trots att hon kunde sett den från en balkong i Storstaden.)

Vänder hemåt efter att ha uträttat ett ärende åt syrran. Märkeskläder som skulle avhämtas.

11 comments:

S said...

Något är mystiskt med äggröra på hotell. Den är aldrig lika god någon annanstans.

Anonymous said...

Störiga grabbgäng i 20-årsåldern.... Min spontana tanke skulle vara att örfila upp de små liven. Speciellt om de störde mig så tidigt på morgonen.
Men, tänker att jag jag var nog likadan själv...

Kim da Costa said...

We love hotellfrukostar.
Men inte grabbgäng. Fy tusan.

A. said...

Hehe... Jag känner nästan igen diskussionen om fräscha gymnasielärare :-) Enda skillnaden är att jag hunnit fatta exakt hur långt ifrån att ta några chanser och framförallt lyckas med det man var... :-)

Ninde said...

sandra: Exakt! Är fortfarande på jakt efter den där perfekta äggröran hemma med..

the manual: Det var nog vår första spontana reaktion med. Men 1)vi orkade inte 2) vi ville inte att det skulle kunna misstolkas som intresse ;)

kim: Just dessa var väl ganska ofarliga egentligen. Lånat pappas BMW för första gången snubbat..

a: He,he he ;) Fast undrar fortfarande vad som får dem att tro att de har någon chans..

A. said...

Åldern Ninde... Jag har hunnit bli, inte mycket men lite visare med åren... :-)

Ninde said...

a: Ok, ska väl vara det då :)

A. said...

Förhoppningsvis har man dessutom större chans nu ;-)

Ninde said...

a: På gymnasielärare menar du? ;)

A. said...

Japp. Vägrar tro att mina odds försämrats sen jag slutade skolan :-)

Ninde said...

*asg* Ett ord. Komvux. Mohahaha..